Katleena Kortesuo

Tunteet tapissa

Näin rakensimme puberteettisen yhteiskunnan

Katleena Kortesuon Tunteet tapissa kertoo kuinka rakensimme puberteettisen yhteiskunnan. Koko läntinen maailma ja Suomi sen mukana on siirtynyt tunteittensa ohjattavaksi. Teemme isoja yhteiskunnallisia päätöksiä äärimmäisen tunnevetoisesti. Mitä siitä seuraa, ja miten saisimme ohjakset taas käsiimme?

Ajattelutavan muutos suhteessa tunteisiin tapahtui 1990–2020-luvuilla. Kirjassa tarkastellaan tunnevetoisuuden kautta 2000-luvun yhteiskuntahistoriaa, sosiaalisen median vaikutusta ja nykyihmisen päätöksentekoa. Katleena Kortesuo perkaa tutkimustiedon, tilastojen ja asiantuntijahaastatteluiden avulla yhteiskuntamme nykytilannetta ja sitä, mihin olemme menossa, jos annamme tunteidemme viedä.

Tunteet ovat tärkeitä – mutta ne eivät silti aina ole oikeassa. Meidän on tunnistettava tunteiden vaikutukset meihin, jotta emme päädy tekemään lyhytnäköisiä päätöksiä ja ohittamaan oleellisia näkökulmia. Sen sijaan voisimme alkaa käydä kohti yhteiskuntaa, jossa annetaan mahdollisuus myös harkinnalle, rauhalliselle keskustelulle ja kestävälle päätöksenteolle.

27,90 

Kirjan tekijät

Laajenna
  • Katleena Kortesuo

    Katleena Kortesuo on tunnettu tietokirjailija ja viestinnän kouluttaja. Kortesuo on kirjoittanut yli 40 tietokirjaa – viimeisimpänä Journalismin kuolema – mitä medialle oikein tapahtui (Tammi 2022) – ja hänet on palkittu Kultasulalla, Hopeasulalla ja Tietokirjailija-palkinnolla.

    Katso kirjailijan sivu →

Kirjan lisätiedot

Laajenna

Mediassa

Laajenna

“Ohjaavatko tunteet maailmaa?” Henki ja elämä 3/2024

“Tunteet vievät meitä pässejä narusta – arviossa Katleena Kortesuon Tunteet tapissa. “ Kulttuuriuutiset 20.4.2024

“Kortesuo käy läpi suuren joukon tutkimuksia ja haastatteluitaan, kuvaa nykymaailmaa, antaa vinkkejä omien tunteidemme sietämiseen, ja jatkuvasti korostaa, että olisi hyvä olla ihmisten kanssa, ei netissä somettamassa. ” Matti Kinnunen – kirjoja, matkailua, pyöräilyä 25.3.2024

“Aikuiset ihmiset ovat ryhtyneet tunnevaltaisiksi. On ajauduttu kauas valistusajan ihanteista, joiden mukaan sivistyneen aikuisen piti olla rationaalinen, harkitseva ja pystyä kehittämään itseään. Tällä hetkellä jopa professorit ja dosentit täyttävät sosiaalisen median tunnevaltaisilla reaktioilla ja öyhöttämisellään.” Lehteri 27.3.2024

Asiakkaiden arvostelut

Laajenna

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Tunteet tapissa”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Saatat myös pitää...