-50%

Peter Lodenius

Turkki pintaa syvemmältä

Johdatus politiikkaan, lähihistoriaan ja Istanbuliin

Istanbulissa on vetovoimaa. Kaupunki Euroopan ja Aasian rajalla vetää puoleensa miljoonia matkailijoita, mutta myös uusia asukkaita – ja kansainvälistä pääomaa. Eurooppalaisia matkailijoita kiinnostaa vanha kulttuuri ja orientin häivähdys.

Suositut matkaopaskirjat eivät kuitenkaan tyydytä kaikkien Turkista kiinnostuneiden tiedonjanoa, varsinkin kun media näyttää kuvia valtavista mielenosoituksista, syyrialaisista pakolaisista ja kurdikysymyksestä. Millainen Turkin yhteiskunta todella on? Mistä mielenosoitukset johtuvat? Asukasluvun jatkuva kasvu tuo mukaansa vakavia ongelmia, samoin valtavat kehityshankkeet. Kaupunginsuunnittelijat, arkkitehdit ja luonnonsuojelijat ovat halunneet hiljentää vauhtia, mutta Istanbulin kasvattaminen globaaliksi keskukseksi on ollut pääministeri Recep Tayyip Erdoganin ykkösasia. Tämä ristiriita johti kesän 2013 alussa valtavaan mielenosoitusaaltoon ja kiristyneeseen yhteiskunnalliseen ilmastoon.

Tämä kirja kertoo näistä osin mielikuvituksellisista suunnitelmista, Gezi-puistosta ja Taksim-aukiosta käydystä taistelusta ja sen taustoista. Se kertoo myös tasavallan historian keskeisistä voimamiehistä Mustafa Kemal Atatürkista ja Recep Tayyip Erdoganista ja nousevasta nuoresta polvesta, joka ei vanno kummankaan nimeen. On syntymässä uusi demokraattisempi ja eurooppalaisempi Turkki, jossa kurdeilla ja muilla vähemmistöillä on enemmän sananvaltaa.

Alkuperäinen hinta oli: 26,00 €.Nykyinen hinta on: 13,00 €.

Loppuunmyyty

Tuotetunnus (SKU): 9789522642820 Osastot: , , Avainsanat tuotteelle , , , , , , , , ,

Kirjan tekijät

Laajenna
  • Peter Lodenius

    Peter Lodenius (s. 1942) on pitkän linjan lehtimies, kirjailija ja päätoimittaja. Vuodesta 1966 lähtien hän on kirjoittanut erityisesti ulkomaita koskevia juttuja ja julkaissut useita kirjoja, mm. Islam ja nykyaika (2005) ja Bushin uusi maailma (2004).  

    Katso kirjailijan sivu →

Kirjan lisätiedot

Laajenna

Mediassa

Laajenna

Asiakkaiden arvostelut

Laajenna

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Turkki pintaa syvemmältä”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Viimeksi katsomiasi kirjoja

Ale
Turkki pintaa syvemmältä

Turkki pintaa syvemmältä

Alkuperäinen hinta oli: 26,00 €.Nykyinen hinta on: 13,00 €.
Lue lisää

Loppuunmyyty