-49%

Heikki Waris

Työläisyhteiskunnan syntyminen Helsingin Pitkänsillan pohjoispuolelle

Vuonna 1905 Pitkänsillan pohjoispuolelle oli rakennettu köyhän väen asuinalue, ahtaita asuntoja ja terveydelle haitalliset olot, ja kaiken oli siunannut keisarillinen asetus vuonna 1856: ”pitää kaupungin ulkolinjain tykönä – – erillään muusta kaupungista hankittaman soveliaita tontteja, jotka – – ovat annettavat persoonille, jotka tahtovat pykätä huoneita pienemmästä avaruudesta, kun ne, mitkä muualla kaupungissa ovat luvalliset”. Ahtaimmin asuivat leipurikisällit,16 neliön pimeässä tilassa 12 ihmistä.

1930-luvun alussa julkaistu Heikki Wariksen merkittävä väitöskirja antaa kuvauksen Helsingin historian pimeästä puolesta. Se ei sisällä ”teoreettisia käsitteitä, diskurssia, paradigmaa tai kontekstia. Senkin vuoksi teos on sosiaalihistoriallinen ja -poliittinen klassikko”, kuten Ilkka Taipale on todennut. Uusintapainoksen esipuheen on kirjoittanut Kalliossa kasvanut presidentti Tarja Halonen.

Heikki Waris oli suomalaisen sosiaalipolitiikan grand old man, professori ja akateemikon arvonimen ansainnut tieteenharjoittaja. Hänen väitöskirjansa ilmestyi kahdessa osassa vuosina 1932 ja 1934.

Alkuperäinen hinta oli: 29,00 €.Nykyinen hinta on: 14,90 €.

Tuotetunnus (SKU): 9789522645524 Osastot: , , Avainsanat tuotteelle , , , , , , , ,

Kirjan tekijät

Laajenna
  • Heikki Waris

    Heikki Waris on perustajaosakas Coreorient Oy:ssä, joka neuvoo yrityksiä öljyhuippuun valmistautumisessa. Aiemmin hän on työskennellyt Nokian Tutkimuskeskuksessa. Hän on ASPO Finland ry:n perustajajäsen ja keskittyy talous-, turvallisuus- ja poliittisiin kysymyksiin.

    Katso kirjailijan sivu →

Kirjan lisätiedot

Laajenna

Mediassa

Laajenna

Asiakkaiden arvostelut

Laajenna

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Työläisyhteiskunnan syntyminen Helsingin Pitkänsillan pohjoispuolelle”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

[esi recently_viewed_products cache="private" ttl="300"]