Sari Kuusela

Vaikutuksen alaisena

Eli kuinka ihmiset ympärillämme vaikuttavat kaikkeen, mitä teemme

Sari Kuuselan Vaikutuksen alaisena avaa ihmissuhteiden merkitystä yhteisön toiminnassa ja kuvaa miten puheilla vaikutetaan mielipiteisiin.

Millainen voima on sillä, miten kohtelemme toisiamme? Kun saavumme uuteen yhteisöön, huomaamme heti, että se rakentuu erilaisten roolien ja pyrkimysten varaan. Joku vie kaiken ilmatilan, joku toinen ottaa asiantuntijan roolin, joku puolestaan jää aina syrjään, olipa kyseessä työ, harrastusporukka, kurssi tai vanhempainilta. Yhteisö saattaa tuntua heti omalta, mutta joskus sen kulttuuri voi tuntua myös oudolta tai painostavalta ja yhteistyö muistuttaa keskinäistä kamppailua.

Vaikutuksen alaisena tekee matkan yhteisöjen sosiaaliseen maailmaan. Miten erilaiset vuorovaikutustyylit vaikuttavat yhteisön kulttuuriin ja sen sosiaalisiin karttoihin? Miksi muutumme ryhmässä toistemme kaltaiseksi ja toimimme joskus tavoilla, jotka ihmetyttävät itseämmekin? Entä mitä tapahtuu silloin, kun hyvät periaatteet hautautuvat omien etujen ja valtataisteluiden alle?

Kirja auttaa tunnistamaan sosiaaliset pelit ja ryhmän vallan, kertoo tavoista, joilla vaikutamme toisiimme, ja antaa samalla keinoja parantaa yhteistyötä. Vuorovaikutus on keino muuttaa maailmaa, ja kukin meistä tekee oman valintansa siitä, mihin suuntaan.

27,90 

Kirjan tekijät

Laajenna
  • Sari Kuusela

    Sari Kuusela on vallasta ja vuorovaikutuksesta väitellyt sosiaalipsykologi ja tietokirjailija, joka on kiinnostunut kaikesta siitä, mitä yhteisöjen näyttämöllä ja kulissien takana tapahtuu. Kuuselan aiemmat kuusi teosta käsittelevät työyhteisöjen ja arjen vuorovaikutustilanteita.  

    Katso kirjailijan sivu →

Kirjan lisätiedot

Laajenna

Kirjan lisätiedot

Isbn

Painettu kirja: 9789523930438, E-kirja: 9789523931336

Sivumäärä

220

Julkaisuaika

1 / 2023

Mediassa

Laajenna
"Millaista vaikuttamista ja manipulointia voi kohdata ryhmissä ja työyhteisöissä? Mikä on tavallista toisiin vaikuttamista ja missä kulkee manipuloinnin raja? Mistä tietää olevansa epäterveessä työyhteisössä? Miten sisäpiiri muodostuu, ja mitä haittaa siitä voi olla ulkopuolelle jääville sekä koko työyhteisölle?" Näin minua manipuloidaan, YLE 2.5.2023

Asiakkaiden arvostelut

Laajenna

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Vaikutuksen alaisena”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *