Timo  Hakkarainen

Vakaus vaakalaudalla

24.90 € sis alv

OVH: 29  €

Tilattavissa

ISBN: 978-952-264-846-4

Kirjoittaja: Timo Hakkarainen

Julkaisuajankohta: 10 / 2017

Sivumäärä: 290

OVH: 29  €

Lataa painokelpoinen kansikuva

(Tuote)Osastot: , ,
Avainsanat tuotteelle , , , , , ,

Kirjoituksia turvallisuuspolitiikkamme valinnoista

Suomi on elänyt jo seitsemän vuosikymmentä rauhan ja vakauden aikaa. Sen on osaltaan turvannut maamme harjoittama ulkopolitiikka, jolla on ollut kansan vahva tuki. Pitkään se perustui puolueettomuuteen suurvaltojen välisissä eturistiriidoissa. Nyt puolueettomuudesta on jäljellä vain muisto. Kun Suomi liittyi Euroopan unioniin, puolueettomuus korvattiin termillä sotilaallinen liittoutumattomuus, vaikka siihen liittyi yhä tiivistyvä yhteistyö sotilasliitto Naton kanssa. Tässä kirjassa kysytään, vaarantuisiko yhteiskuntamme poliittinen vakaus ja lähialueidemme turvallisuuspoliittinen tasapaino sotilaallisen liittoutumisen seurauksena. Virallisen Natoselvityksen mukaan ”Suomen ja Ruotsin Natojäsenyys muuttaisi oleellisesti Itämeren strategista tilannetta ja lisäisi sotilaallista jännitystä alueella”.

Kaksikymmentä eri alojen eturivin asiantuntijaa vastaa tässä kirjassa, että vakaus saattaa hyvinkin vaarantua, jos hylätään historian opetukset ja geopolitiikan realiteetit. Eikä kyse ole yksinomaan Natoon liittymisestä vaan myös siitä, kuinka läheinen suhde Suomella on Naton isäntämaahan Yhdysvaltoihin ja miten pitkän etäisyyden otamme rajanaapuriimme Venäjään.

No post found

Kenraali Hägglund pitää Naton laajentumista virheenä – ”Siinä on käynyt kuin koiralle, joka ajetaan nurkkaan” Demokraatti 21.9.2017

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen tuotearvio tuotteelle “Vakaus vaakalaudalla”

Todista että olet ihminen allaolevassa kentässä. *