Ale!

Virva Liski

Vankileirin selviytyjät – Tuhat naista Santahaminassa 1918

5.00 

Miten voin maksaa ostokseni?
ISBN: 9789523512665

Kirjoittaja: Virva Liski

Julkaisuajankohta: 3 / 2020

Sivumäärä: 250

Lataa painokelpoinen kansikuva

Osastot: ,
Avainsana tuotteelle
Jaa tämä:

Virva Liski kuvaa tuhannen naisvangin eloonjäämisen keinoja monisärmäisesti. Liski kuvaa leirin sosiaalisia hierarkioita hyvin. Ei ole mutkatonta esittää sellaista, mistä ei ole järin täsmällistä lähteistöä, mutta hän yltää suhdeverkostoista uskottaviin tulkintoihin. Kansainvälisistä rinnastuksista ei suinkaan ole haittaa.”
Helsingin Sanomat, 31.5.2020

Liski kuvaa leirin sosiaalisia hierarkioita hyvin. Ei ole mutkatonta esittää sellaista, mistä ei ole järin täsmällistä lähteistöä, mutta hän yltää suhdeverkostoista uskottaviin tulkintoihin. Kansainvälisistä rinnastuksista ei suinkaan ole haittaa.”
Helsingin Sanomat, 20.12.

“Santahaminan saarella eli tuhat naisvankia kesällä 1918. Vain neljä heistä menehtyi vankeusaikanaan. Virva Liski kertoo uudessa tietokirjassa, miten tällainen ihme onnistui sisällissodan jakamassa ja ruokapulan kourissa kärvistelevässä Suomessa.”
Kulttuuritoimitus.fi, 29.4.2020

“Kolmeen kuukauden vankileiristä piirtää Liski mielenkiintoisen ja elävän kuvan. Miten naiset toimivat yhteisöllisesti, miten he rakensivat suhteita ympäristöön ja miten jokapäiväinen elämä vaikeissa olosuhteissa saatiin sujumaan. Tässä on todellakin helppolukuinen ja hienosti kirjoitettu kirja erittäin vaikeasta ja vähän tutkitusta aiheesta. Lukekaa ihmeessä, se kannattaa!”
Ossin Blogi, 30.3.2020

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Vankileirin selviytyjät – Tuhat naista Santahaminassa 1918”