Tunnettu toisinajattelija Artemi Troitski sai vuonna 2011 seitsemän kunnianloukkaussyytettä venäläisen virkavallan ja kulttuurieliitin taholta. Kolmen vuoden kuluttua hän muutti Tallinnaan. Mitä tapahtui?
Venäjällä 2000-luvun alkua sanottiin Putinin vakauden ajaksi. Venäläinen karmageddon kertoo troitskilaisella huumorilla höystettynä, miten maan tilanne muuttui “karmageddoniksi”, joka lähentelee avointa sotatilaa. Mitä ohjeita Troitski antaa suomalaisille? Vaivaako venäläisiä protestoijia tappiomieliala ja toimittajia ja kulttuurieliittiä itsesensuuri ja konformismi?
“Troitskin kirja on vahva elämys.” Jarmo Koponen, Image, 7.10.2015

Artemi Troitski (s. 1955) on yksi putinismin vastaisen opposition näkyvimmistä mielipidevaikuttajista. Troitski tuli jo 1980-luvulla tunnetuksi venäläisen rockin puhemiehenä ja historioitsijana sekä lännessä että Neuvostoliitossa. Nykyisin hän kirjoittaa poliittisia kolumneja, tekee radio-ohjelmia ja luennoi venäläisestä yhteiskunnasta, kulttuurista ja journalismista eri maiden yliopistoissa. Troitski muutti vuonna 2014 Tallinnaan, mutta käy edelleen kerran kuukaudessa Moskovassa nauhoittamassa radio-ohjelmiaan. Häneltä on aiemmin suomennettu neuvostoliittolaisen rockin historiasta kertova Terveisiä Tšaikovskille – Rock Neuvostoliitossa (1988) sekä kaksi kolumnikokoelmaa, Kiinnostavia aikoja – Kirjoituksia 90-luvun Venäjältä (1999) ja Venäjän viimeinen diversantti (2007).
Arviot
Tuotearvioita ei vielä ole.