-50%

Jonathan Lyons

Viisauden talo

Länsimaiden arabialainen perintö

Mikä on astrolabi, joka muutti merenkulun ikiajoiksi?
Miten arabitutkijat onnistuivat laskemaan Maan ympärysmitan kävelemällä aavikolla?
Kuka toi hammastahnan islamilaiseen Espanjaan?

Rooman valtakunnan hajoamisen jälkeen keskiajan Eurooppa oli takapajuinen paikka. Samaan aikaan islamilainen kulttuuri kukoisti Persiasta Espanjaan. Arabialaiset filosofit, matemaatikot ja astronomit lähestyivät ihmismielen äärirajoja. Tiedon keskipiste oli Viisauden talo, valtava kirjasto, yliopisto ja kulttuurikeskus Bagdadissa. Aikana, jolloin Euroopan parhaissa kirjastoissa oli joitakin satoja teoksia, Viisauden talossa niitä oli 400 000.

Kirja kertoo huikean tarinan siitä, miten kourallinen kristittyjä tutkijoita matkusti arabialaisen sivistyksen keskuksiin, vaikka heidän aikalaisensa kävivät verisiä ristiretkiä islamia vastaan. Heidän tuomansa tieto mullisti eurooppalaisen tieteen ja loi perustan renessanssille. Kirja tutustuttaa suurenmoisiin keksintöihin ja palauttaa kunnian menneisyyden arabioppineille.

“Ainakaan meille ei tule mieleen, että kerran oli aika, jolloin nimenomaan juuri me eurooppalaiset olimme niitä takapajuisia, taikauskoisia ja avuttomia olentoja, joille arabien piti opettaa ihan perusasioita kädestä pitäen. Tämä on se yllättävä näkökulma, jonka haluan jakaa – innoittajanani Jonathan Lyonsin vastikään suomennettu kirja Viisauden talo.” Johanna Korhonen, YLE, 26.11.2014

26,00  13,00 

Tuotetunnus (SKU): 9789522642370 Osasto: Avainsana tuotteelle

Kirjan tekijät

Laajenna
  • Jonathan Lyons

    Jonathan Lyons työskenteli yli 20 vuotta Reutersin toimittajana ja ulkomaan kirjeen­vaihtajana enimmäkseen islamilaisessa maailmassa. Hän on väitellyt sosiologian tohtoriksi Monashin yliopistosta ­Melbournessa, Australiassa. Lyons on tutkinut syvällisesti idän ja lännen välisiä leikkauspisteitä ja kirjoittanut neljä kirjaa. Hän asuu Washington, D.C.:ssä.  

    Katso kirjailijan sivu →

Kirjan lisätiedot

Laajenna

Tuoteosasto

Avainsanat

Kirjan lisätiedot

Isbn

Painettu kirja: 9789522642370, Pokkari: 978952264659

Sivumäärä

342

Julkaisuaika

10 / 2014

Suomentaja

Niina Saikkonen

Alkuteos

The House of Wisdom; How the Arabs Transformed Western Civilization

Mediassa

Laajenna

Asiakkaiden arvostelut

Laajenna

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Viisauden talo”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *