Jaana  Torninoja-Latola

Yhä katselen pilviä – Elvi Sinervon elämä

29.90 € sis alv

OVH: 32  €

Tilattavissa

ISBN: 978-952-264-812-9

Kirjoittaja: Jaana Torninoja-Latola

Julkaisuajankohta: 8 / 2017

Sivumäärä: 320

OVH: 32  €

Lataa painokelpoinen kansikuva

(Tuote)Osastot: ,
Avainsanat tuotteelle , , , , ,

Sinervon suurta sisarusparvea yhdisti kaksi intohimoa: rakkaus kirjallisuuteen ja työväenaatteeseen. Vanhin sisaruksista, Sylvi Kyllikki Kilpi, oli pitkäaikainen kansanedustaja ja kaksi nuorimmaista, Elvi ja Aira Sinervo tunnetaan kirjailijoina. Nyt ilmestyvä Jaana Torninoja-Latolan kirjoittama elämäkerta Yhä katselen pilviä – Elvi Sinervon elämä on kattava kuvaus yhden sisaren elämästä. Teoksen lähdemateriaalina on käytetty mm. Elvi Sinervon henkilökohtaista kirjeenvaihtoa ja sisarten päiväkirjoja.

Elvi Sinervo oli kiihkeä vasemmistolainen ja se näkyi hänen elämänsä kaikilla osa-alueilla. Aate yhdisti Elviä ja hänen aviomiestään, tunnettua kommunistia Mauri Ryömää, ja oli Elville myös tärkein kirjallisen työn innoittaja. Aatteen palo vei hänet jatkosodan aikana vankilaan valtiopetoksen valmistelusta, ja vankilassa sai alkunsa hänen tunnetuin runokokoelmansa Pilvet. Vankilan tiukkojen sääntöjen vuoksi Elvi kirjoitti runoja salaa vessapaperille. Vankien yhteistyönä runoista sidottiin kokoelma, joka kiersi kädestä käteen. Kokoelman kuuluisimpia runoja on ukrainalaisesta partisaanista kertova Natalia, joka tunnetaan erityisesti 70-luvun sävellettynä versiona.

Teoksen kirjoittaja Jaana Torninoja-Latola on elämäkerroista innostunut historioitsija, jonka sydäntä lähellä on myös suomalaisen työväenliikkeen historia ja kirjallisuus. Hän on valmistellut väitöskirjaa Sinervon sisaruksista Airasta, Elvistä ja Sylvi-Kyllikistä ja kirjoittanut heistä useita artikkeleita tieteellisiin antologioihin. Elämäkerta Elvi Sinervosta on syntynyt väitöskirjan sivupolkuna.

torninoja-latola-jaana

Jaana Torninoja-Latola on elämäkerroista kiinnostunut historioitsija. Hän valmistelee väitöskirjaa Sinervon sisaruksista Airasta, Elvistä ja Sylvi-Kyllikistä on kirjoittanut heistä useita artikkeleita tieteellisiin antologioihin. Elämäkerta Elvi Sinervosta on syntynyt väitöskirjan sivupolkuna.

Jaa tämä:

”Tuntuu suorastaan mahdottomalta uskoa, että kaikki tässä teoksessa kerrottu on mahtunut yhden ihmisen elämään.” Valetulenkantajan kirjablogi 27.9.2017

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen tuotearvio tuotteelle “Yhä katselen pilviä – Elvi Sinervon elämä”

Todista että olet ihminen allaolevassa kentässä. *