Kirjat tuovat energiaa Rautatientorille

KEVÄÄN KIRJAKARNEVAALISSA ei ratkaista enempää eikä vähempää kuin koko maamme tulevaisuus! Helsingin Rautatientorille nousee 19.–20.5. kevään tuhdein kirjateltta, jossa kustantajat ja kirjakauppiaat esittelevät parasta kauno- ja tietokirjallisuutta, ohjelmassa pääosassa ovat tietokirjat.

Kirjakarnevaalin avauksena julkaistaan kymmenen tunnetun professorin kansakuntaa ravisteleva MAAMME ENERGIA –kirja, joka todistaa kuinka energiajärjestelmämme ovat suuressa murroksessa vaikkemme ole sitä itse vielä välttämättä havainneetkaan, poliittisista päättäjistä puhumattakaan. Professoreiden mukaan kohtalomme ratkaisee energiatehokkuus, uusiutuva tuotanto ja älyn lisääminen energiajärjestelmiin. Maailma etenee hurjaa vauhtia eri suuntaan kuin Suomi – hukkaammeko tärkeiden työpaikkojen, talouskasvun ja kotimaisen energiaomavaraisuuden mahdollisuudet? Maamme energia kertoo, miten Suomen pitää toimia.

Kirjakarnevaalin ohjelman tuottaa Tiedon jano yhteistyössä KirjaKallion nuorten kanssa, aiheina niin energia, ruoka ja hyvinvointi kuin tiede että salatiedekin. Kirjakarnevaalin jättitelttaan sähköt saadaan aurinkopaneelipuusta, jonka on rakentanut ”Mökille sähköt auringosta ja tuulesta – rakenna itse” käsikirjan tekijä, palkittu pienenergia-asiantuntija Janne Käpylehto. Kirjavalikoimassa erityisesti kevään terävimmät ylioppilaslahjat, teltalla päivystää myös lasten paras kaveri Myyrä. Kevään kirjakarnevaalin järjestävät Into Kustannus ja Rosebud Books yhdessä kustantajien kanssa.

Kevään kirjakarnevaali 2015 Rautatientorilla
19.–20.5. (ti klo 11–19, ke klo 10–19) Vapaa pääsy

www.kirjakarnevaali.fi

Ohjelma:
Ti 19.5.
14.00 Maamme energia –kirjan julkaisukeskustelussa teoksen toimittaja Oskari Nokso-Koivisto ja teoksen muita kirjoittajia. Käytännön pienenergiaratkaisuja esittelee tietokirjailija Janne Käpylehto. (Into)
15.00 Tiedon jyvä: KirjaKallion nuoret haastelevat tietokirjailija Tomi Astikaista kirjasta Miten elää ilman rahaa (Into)
15.30 Tiedon jyvä: KirjaKallion nuoret esittävät Plutarkhos (Gaudeamus) dialogi
16.00 Outi Rinne: Mielekkäät eväät (Atena)
16:30 Emmi-Liia Sjöholm: Viljaton kattaus (Atena)
Ke 20.5.
14.00 Ele Alenius 90 vuotta, Maailman kehityksen suuri käänne (Into) Ele Alenius haastattelijana J. P. Pietiäinen
15.00 Tiedon jyvä: KirjaKallio nuoret haastattelevat tietokirjailija Iris Pasternackia kirjasta Tautitehdas (Atena)
15.30 Tiedon jyvä: Ylittämättömiä yksinkertaisuuksia. Kirjakallion nuoret tekevät taidetta tietokirjoista
16.00 Janne Käpylehto: Mökille sähköt auringosta ja tuulesta (Into)
16.30 Perttu Häkkinen & Vesa Litti: Valonkantajat (Like

 

Lisätiedot:
timo.forss@intokustannus.fi
,
040 5332961

Jaa tämä: