Full-size Image
Lataa alkuperäinen kuva ▼

Kriitikoiden ylistämä uutuusromaani kertoo kolmesta sukupolvesta saman katon alla

7.1.2022 ilmestyvä tanskalainen bestseller-teos “Palermotien taivaallinen laulu” on elämänmyönteinen ja mieleenpainuva romaani vuosisadan rakkaustarinan metsästyksestä ja siitä, miten jatkaa eteenpäin suurista menetyksistä huolimatta.

Kun Estherin isoisä Hannibal ostaa talon Palermotieltä, hän kuvittelee sen täyteen musiikkia, elämää ja suuria tunteita. Mutta hänen morsiamensa, venäläinen sirkustaiteilija Varinka, ei ole päästänyt ketään lähelleen sen jälkeen, kun menetti ensirakkautensa virtahevon kitaan.

Riemukkaasti pirskahteleva Palermotien taivaallinen laulu on valloittava perhesaaga kolmesta sukupolvesta, jotka asuvat saman katon alla Amagerin saarella Kööpenhaminan kupeessa. Maagisen realismin elementeillä maustettu romaani on kiihkeä rakkaudenjulistus elämälle sen kaikissa väreissä.

Lukijoiden ja kriitikoiden sydämet valloittanut Palermotien taivaallinen laulu oli ehdolla arvostetun Martha-palkinnon, Mofibo-palkinnon ja BogForumin esikoisromaanipalkinnon saajaksi. Kirja ylsi tanskalaisten bestseller-listojen ykkössijalle, ja sen käännösoikeudet on myyty 17 maahan.

Annette Bjergfeldt on tanskalainen taiteellinen monilahjakkuus. Hän on paitsi kirjailija myös palkittu ja Grammy-ehdokkaaksi valittu laulaja-lauluntekijä, kuusi levyä julkaissut artisti, kuvataiteilija ja tunnettu laulunkirjoittamisen opettaja.

Kirjan on suomentanut Outi Menna.

Arvostelukappaleet:

arvostelukappaleet@intokustannus.fi

Jaa tämä: