Marimekon riisuttu tarina julki 9.9.2015

Marimekko – Suuria kuvioita julkaistaan keskiviikkona 9. syyskuuta 2015. Kirja on Marimekon kaunistelematon historia täynnä herkullisia tarinoita.

Teos perustuu yli sataan haastatteluun ja kymmeniin arkistolähteisiin. Kirjassa on haastateltu kaikki Marimekon avainhenkilöt.

Armi Ratian kolme lasta muistelee äitiään harvinaisissa haastatteluissa. Kirjassa paljastetaan ennenkuulumattomia käänteitä parjatun Amer-yhtymän unohdetulta aikakaudelta. Kirsti Paakkanen kertoo ensimmäistä kertaa koko tarinansa yksissä kansissa. Mika Ihamuotila tunnustaa, että vuodet Marimekossa ovat olleet raskaampia kuin hän kuvitteli. Kirjassa käydään ensimmäisinä toimittajina Marimekon Kiinan- ja Viron-tehtailla.

Teoksessa pääsevät ääneen myös Suomen eturivin kulttuuri- ja talousvaikuttajat, kuten Jörn Donner, Samu-Jussi Koski ja Björn Wahlroos. Kirja sisältää ainutlaatuisen kuvaliitteen, jossa muun muassa tarkastellaan, mitä Marimekko merkitsee tavallisille suomalaisille.

Marimekosta on julkaistu useita teoksia, mutta siitä ei ole aiemmin tehty journalistista tietokirjaa.

Marimekko oli jo keski-ikäinen, kun teoksen kirjoittajat Esa Koivuranta, Kati Pehkonen, Tuija Sorjanen ja Annina Vainio syntyivät. Nuoret journalistit ovat aiemmin olleet kirjoittamassa teosta Wahlroos – Epävirallinen elämäkerta, joka oli Tutkivan journalismin yhdistyksen Lumilapio-palkintoehdokkaana keväällä 2014. Kuvajournalismista vastaavat Nina Karlsson ja Otto Ponto. Tekijät ovat perustaneet tutkivaan journalismiin erikoistuneen osuuskunnan Sarkamedian.

Se oli karmeaa. Valvoin monta yötä. En millään olisi voinut uskoa, että tällainen luottohenkilö kuin Kristina Isola syyllistyisi tällaiseen. Siinä oli kaksi ikonia, Finnair ja Marimekko.
– Toimitusjohtaja Kirsti Paakkanen vuoden 2013 plagiointikohusta

Marimekko – Suuria kuvioita Facebookissa: facebook.com/marimekkokirja
Osuuskunta Sarkamedia: sarkamedia.com

Kirjaa ovat tukeneet Koneen Säätiö, Tiedonjulkistamisen neuvottelukunta, Ulkoministeriö ja Suomen tietokirjailijat.

TILAA INNON VERKKOKAUPASTA:
http://www.intokustannus.fi/kirja/marimekko_suuria_kuvioita/

(HUOM: Kirjalla on embargo: teos on myynnissä kirjakaupoissa 9. syyskuuta alkaen, julkivapaa samana aamuna kello kahdelta yöllä.)

 

Koivuranta, Pehkonen, Sorjanen,
Vainio, Karlsson & Ponto:
Marimekko – Suuria kuvioita
Into-tieto,
ISBN: 978-952-264-439-8, 512 sivua.

 

Jaa tämä: