Millainen Sauli Niinistö on populistina? Uusi elämäkerta paljastaa

Matti Mörttisen ja Lauri Nurmen poliittinen elämäkerta Sauli Niinistö – Möntyniemen herra tarjoaa analyysin Sauli Niinistön poliittisesta urasta 1960-luvulta vuoteen 2018 saakka. Kirja analysoi presidentti Niinistön ulkopolitiikan läpikotaisin ja tuo uutta valoa hänen persoonaansa. Miten pikku “Saukista” kasvoi eduskunnan “Tuomari” ja lopulta “Mäntyniemen herra”, joka käyttää sen vallan jonka laki hänelle sallii?

Kirjaa varten on haastateltu poikkeuksellisen paljon henkilöitä: opettajaa, nuoruuskavereita, Niinistön kanssa työskennelleitä sekä hänen kanssaan vallasta kilpailleita. Omalla nimellään haastattelut ovat antaneet muun muassa presidentti Tarja HalonenAlexander Stubb, Erkki Tuomioja, Suvi-Anne Siimes, Jyri Häkämies, Petteri Orpo, Tanja Karpela ja Antti Rinne.

Kirjaa varten on tehty paljon arkistotutkimusta, jonka tulokset tuovat suomalaisten luettavaksi runsaasti uusia tietoja Niinistöstä ja hänen elämästään ja urastaan.

Matti Mörttinen on Aamulehden artikkelitoimituksen päällikkö. Hän on toimittanut EU-aiheisia kirjoja, ja hänet on palkittu kahdesti Aamulehden vuoden toimittajana. Lauri Nurmi on Aamulehden politiikan toimittaja ja viime vuonna julkaistun Perussuomalaisten hajoamisen historia -kirjan kirjoittaja. Hänet palkittiin vuonna 2017 Suomen kuvalehden journalistipalkinnolla.

 

Jaa tämä: