Politiikkaa ja polemiikkia Kiasmassa Taiteiden yössä

Tiedote. Julkaistu: 18.08.2014 klo 11:00

Taiteiden yön perinteinen Politiikkaa ja polemiikkia -kirjaohjelma järjestetään jälleen Kiasmassa. Nykytaiteen museon aulan lämpiön ohjelmassa puhutaan niin sarjakuvista, urheiluviihteen kulissien takaisista bisneksistä, suomalaisista, kirkosta kuin Tove Janssonista.

Illan aikataulu löytyy myös Taiteiden yön uuden mobiilisovelluksen avulla. Sovellus piirtää Taiteiden yön kulkijoiden reitit puhelimien ruuduille sekä kaupungin lukuisille digitaalisille näytöille. Sovellusta käyttämällä jokainen on näin myös itse mukana luomassa elävää taidekarttaa.

Aikataulu:
Klo 17 PERTTI JARLA: FINGERPORIT * ARKTINEN BANAANI
Jarlan sarjakuvat ovat sementoineet puujalkansa syvälle suomalaisen kansanhuumorin jalustan ytimeen. Mutta mitä se kertoo meistä suomalaisista?

Klo 17.30 JOONAS RINTA-KANTO: FOK_IT – ELÄMÄ * LIKE
Viiksiä, koiria, makkaroita, viikonloppuja, fakseja, kreisibailausta. Tätä kaikkea on suosikkisarjakuva Fok_it, joka on tunnettu syvällisistä ja vähemmän syvällisistä oivalluksistaan ja elämän kelailustaan.

Klo 18 ROSA LIKSOM: VÄLIAIKAINEN & BURKA * LIKE
Väliaikaisessa Liksom marssittaa eteemme tämän päivän suomalaiset huolineen, murheineen ja rinnassa riehuvine rakkauksineen. Burkassa hunnutetut naiset ovat kotonaan suomalaisessa kansallismaisemassa. Onhan burkan sininen väri sama kuin Suomen siniristilipussa.

Klo 18.30 TUULA KARJALAINEN: TOVE JANSSON * TAMMI
Rakastettu taitelija Tove Jansson oli monilahjakkuus: kuvataiteilija, kirjailija, kuvittaja, käsikirjoittaja, laulujen sanoittaja ja miltei mitä vain. Mutta miten hän vaikutti aikansa arvoihin ja asenteisiin ja yhteiskunnalliseen muutokseen?

Klo 19 PENTTI SAINIO: KUMMOLAN KÄÄNTÖPIIRI * INTO
Sainion teos yritettiin sensuroida jo ennen sen julkaisua. Kirja paljastaa urheiluviihteen pienten piirien pelin, jossa rahavirtoja liikutellaan ja kätketään kulissien takana.

Klo 19.30 KAI SADINMAA: 10 KÄSKYÄ KIRKOLLE * INTO
Pappi Kai Sadinmaan mukaan kirkko on pettänyt juurensa, ja evankeliumin sanoma on vesitetty. Onko kirkosta siis tullut ylemmän keskiluokan ja vallanpitäjien kirkko, osa uhreja tuottavaa valtajärjestelmää?

Politiikkaa ja polemiikkia:
Taiteiden yö 21.8.2014
Klo 17–20
Nykytaiteen museo Kiasma
Mannerheiminaukio 2
Vapaa pääsy!

Lisätiedot:
Ari Häkkinen
ari.hakkinen@intokustannus.fi
040 54 60 235

Jaa tämä: