Romaani joka muuttaa käsityksesi äidistä

Park So-nyo, 69-vuotias neljän lapsen äiti, katoaa Soulin metroasemalla. Perheenjäsenet ryhtyvät etsimään häntä. Samalla he joutuvat kysymään itseltään, kuinka hyvin he oikeastaan tunsivat äidin. Kätketyt salaisuudet paljastuvat yksi kerrallaan.

Pidä huolta äidistä on riipaisevan kaunis teos rakkaudesta ja sukupolvien välisistä eroista. Lasten muutto maalta kaupunkiin on mullistanut perheen elämän. Kirja on kansainvälinen bestseller ja ensimmäinen suomennettu eteläkorealainen romaani. Se on myynyt Koreassa yli kaksi miljoona kirjaa, käännetty yli 20 kielelle ja julkaistu 36 maassa. Luettuasi tämän kirjan et enää ajattele äidistäsi niin kuin ennen.

Useita romaaneja kirjoittanut Kyung-sook Shin (s. 1963) on yksi Etelä-Korean luetuimmista ja ylistetyimmistä kirjailijoista. Hän vierailee Suomessa kesäkuussa. Kyung-sook Shin on neljäs perheen kuudesta lapsesta. Hänen vanhemmillaan ei ollut varaa lähettää häntä lukioon, joten hän muutti veljensä asuntoon Souliin, kävi töissä elektroniikkatehtaalla ja opiskeli iltakoulussa. Hän valmistui Soulin taideinstituutista pääaineenaan luova kirjoittaminen. Kyung-sook Shin on palkittu Man Asianin, Manhaen, Dong-inin, Yi Sangin ja Prix de l’Inaperçun kirjallisuuspalkinnoilla.

Kyung-sook Shin: PIDÄ HUOLTA ÄIDISTÄ
Alkuteos Omma rul put’akhae (julkaistu englanniksi nimellä Please Look after Mom), suomentanut Taru Salminen
Into-kauno, sidottu, 210 sivua, suositushinta 29 €, ISBN 978-952-264-368-1
Lataa painokelpoinen kansikuva: http://www.intokustannus.fi/images/isotkannet/PidaHuoltaAidista.jpg

arvostelukappaleet@intokustannus.fi
Milla Karppinen, 050 551 3310, milla.karppinen@intokustannus.fi

Jaa tämä: