Sote-uudistusta ruotiva uutuuskirja julki 9.3.

Sosiaalipolitiikan professori Heikki Hiilamon sote-kirja HYVINVOINNIN VAKUUTUSYHTIÖ julkistetaan 9.3.2015 klo 10.30 Pikkuparlamentin Kansalaisinfossa (Arkadiankatu 3, Helsinki). Tilaisuudessa kirjaa kommentoivat Kansanterveyslaitoksen entinen pääjohtaja, professori Jussi Huttunen sekä kansanedustajat Terhi Peltokorpi (kesk.), Sanna Lauslahti (kok.), Hanna Tainio (sd.) ja Osmo Soininvaara (vihr.). Tilaisuuden järjestää kirjan kirjoittaja Heikki Hiilamo yhteistyössä kansanedustaja Outi Alanko-Kahiluodon (vihr.) kanssa.

Sosiaali- ja terveyspalveluiden uudistukseen liittyvät perustuslailliset ongelmat, rahoituksen oikeudenmukaisuus ja demokratiavaje, ovat herättäneet viime päivinä keskustelua. Sosiaali- ja terveysvaliokunta valmistelee parhaillaan yksitasoista sote-mallia 19 kuntayhtymän pohjalle. Aikaa lakiesityksen käsittelyyn eduskunnassa on 14.3. asti. Sitä ennen monikanavarahoitusta pohtiva työryhmä esittää vaihtoehtonsa sote-rahoituksen uudistamiseksi.

HYVINVOINNIN VAKUUTUSYHTIÖ kysyy, miten sosiaali- ja terveyspalvelut pelastetaan Suomessa. Kenelle palvelut kuuluvat ja kuka ne maksaa? Teos sukeltaa sote-ongelmien ytimeen. Kolmessa keskeisessä sote-työryhmässä vaikuttanut Heikki Hiilamo avaa uudistuksen taustaa, kulissien takana käytyjä neuvotteluja ja uudistuksen sudenkuoppia.

Sosiaali- ja terveyspalveluita verrataan kirjassa autovakuutukseen. Kirjan ehdottamassa mallissa sote-palvelut ovat asukkaiden omistama vakuutusyhtiö, “hyvinvoinnin vakuutusyhtiö”, joka pitää maksut edullisina ja korjauspalvelun kunnossa.

Heikki Hiilamo: HYVINVOINNIN VAKUUTUSYHTIÖ
ISBN: 978-952-264-378-0
Into-tieto, 152 sivua

TILAA KIRJA VERKKOKAUPASTA:
http://www.intokustannus.fi/kirja/hyvinvoinnin_vakuutusyhtio/

Jaa tämä: