Suomalainen toimittaja karkoitettu Ven?j?lt?

Turvallisuusuhka?

“Lähtöpassit kirjaa suunnittelevalle suomalaisaktivistille” – Helsingin Sanomat 3.4.2012
“Määriteltiin turvallisuusuhaksi” – Suomen Kuvalehti, 2.4.2012

Toimittaja Antti Rautiainen julkaisee pamflettinsa Planeetan suurin ja viilein huhtikuussa 2012 (Into Kustannus). Rautiainen kirjoittaa nyky-Venäjästä asiantuntevasti ja arvostavasti. Hän tarkastelee itänaapurimme asioita monipuolisesti, mutta etenkin kansalaisliikkeiden kannalta. Venäjällä kansalaistoiminta on voimissaan ja sillä on mahdollista vaikuttaa asioihin.

Kirjassa perataan myös venäläisten käsitystä itsestään ja suomalaisista, äärioikeistoa, poliittista taidetta sekä neuvostovallan perintöä. Oman osionsa saavat vielä ihmiskohtalot, kuten toimittajien tai asianajajien vaientaminen.

Antti Rautiainen on kirjoittanut verkkolehti Fifiin nimellä Veli Itäläinen. Hän on käyttänyt salanimeä, jottei kävisi kuten nyt on käynyt, kun hänen oleskelulupansa Venäjällä evättiin. Syynä tähän on hänen mukaansa osallistuminen antifasistiseen ja anarkistiseen liikkeeseen ja Autonominen toiminta -nimiseen järjestöön.

Rautiaisen pamfletin lisäksi Into Kustannus julkaisee syksyllä 2012 kaksi kirjaa samasta aihepiiristä: Luke Hardingin Mafiavaltio ja Oksana Tšelyševan He seurasivat minua.

Jaa tämä: