Maailman mahtavin scifitapahtuma Helsingissä – Risto Isomäen ja Saara Henrikssonin kirjat julkaistaan

Into Kustannus julkaisee Helsingin Messukeskuksessa 9.–13. elokuuta järjestettävässä kansainvälisessä tieteis- ja fantasiakirjallisuuden suurtapahtumassa Worldconissa Saara Henrikssonin romaanin “Syyskuun jumalat” sekä Risto Isomäen tietokirjan “SETI Revisited” ja sarjakuva-albumin “Sarasvatin hiekkaa” .

Risto Isomäki osallistuu Worldconin keskusteluun “Turning Up the Heat on Cli-Fi” torstaina 10.8. kello 16 ja “Suuri Suomi-scifi -keskusteluun” perjantaina 11.8. kello 11. Saara Henriksson on kuultavaissa neljässä keskustelussa: 9.8. “Fantastic Literature in the Nordic Countries” kello 19, 10.8. “Editing Anthologies” kello 15 ja “European Myths and History in Science Fiction and Fantasy” kello 17 sekä 11.8. “Difficulties of Translating Culture” kello 12.

Tieteiskirjallisuutta harrastavan Saara Henrikssonin kolmas romaani “Syyskuun jumalat” on kiehtova tarina sivustakatsojista, taustallaan suuntansa kadottanut nyky-Unkari, joka saa rinnalleen toisenlaisen, monikerroksisen todellisuuden.Syyskuun jumalat

Risto Isomäen tietokirja “SETI Revisited – The Third and Fourth Solar Power Revolutions and the Search for Extraterrestrial Intelligence” on uudistettu ja laajennettu versio Isomäen kirjasta “CETI Revisited, Should we Send Radio Messages to Faraway Galaxies”, joka tarkasteli vanhaa ideaa kommunikoimisesta maapallon ulkopuolisten sivilisaatioiden uudesta näkökulmasta.  “SETI Revisited” ennustaa, että kahden aurinkoenergian kehitysharppauksen jälkeen tulemme todistamaan kolmatta ja neljättä aurinkoenergiavallankumousta, joiden tuottamalla ylimääräisellä ja lähes ilmaisella sähköenergialla voi olla mullistavia vaikutuksia etsittäessä maapallon ulkopuolisten sivilisaatioiden radiosignaaleja.

Into julkaisee Worldconissa myös uudistetun ja laajennetun sarjakuvasovituksen Risto Isomäen ekologisesta trilleristä “Sarasvatin hiekkaa”. Sekä suomeksi että englanniksi julkaistavan komean albumin on piirtänyt Jussi Kaakinen ja sarjakuvakäsikirjoittanut Petri Tolppanen. Sarasvatin hiekkaa sijoittuu lähitulevaisuuteen, Suomeen ja maailmalle, Grönlannin mannerjäätikölle ja Intian valtameren alueelle: jäätiköiden sulamisen seurauksena maapalloa uhkaa kaiken tuhoava tsunamikatastrofi ja vedenpaisumus. Vaikka tutkijat ovat osanneet ennustaa jättiaaltojen synnyn, onko heillä aikaa estää niiden vyöry?

Saara Henriksson (s. 1981) työskentelee Tampereella toimittajana ja kirjailijana. Henrikssonin esikoisromaani “Moby Doll” (Into 2011) ja toinen romaani “Linnunpaino” (Into 2012) keräsivät kiitosta kunnianhimoisesta teemojen yhdistelystä sekä taitavasta kerronnasta. Romaanien lisäksi hän on kirjoittanut tietokirjan “Leppoisa opas huusholliin” (Into 2013) yhdessä Aino-Maija Leinosen kanssa.

Jussi Kaakinen (s. 1978) on palkittu suomalainen kuvittaja, sarjakuvantekijä ja graafinen suunnittelija. Jussi on piirtänyt useita suomalaisissa aikakauslehdissä julkaistuja sarjakuvia. Sarjakuvakäsikirjoituksen laatinut Petri Tolppanen (s.1972) on suomalainen sarjakuvapiirtäjä ja -käsikirjoittaja, graafinen suunnittelija ja vuorovaikutussuunnittelija.

Risto Isomäki (s. 1961) on laaja-alainen ja arvostettu tieteis- ja tietokirjailija, kolumnisti ja ympäristöaktivisti. Hän sai European Science Fiction Associationin palkinnon vuonna 1994. Sarasvatin hiekkaa oli Finlandia-palkintoehdokkaana ja voitti vuoden 2006 Kiitos kirjasta- ja Tähtivaeltaja-palkinnot.

arvostelukappaleet@intokustannus.fi

LISÄTIETOJA JA KIRJAILIJOIDEN HAASTATTELUT:
Mika Rönkkö, mika.ronkko@intokustannus.fi, 050 4362170
intokustannus.fi

Jaa tämä: