Ylistetty venäläinen fantasiakirjailija Sergei Lukjanenko Helsinkiin

Into Kustannus tuo venäläisen kirjallisuuden tähdet tällä viikolla Helsinkiin. Kauhufantasian kiistaton ykkösnimi Sergei Lukjanenko vierailee 24.-25.10.2015 Helsingin kirjamessuilla. Alla kirjailijan aikataulu ja yhteystiedot haastatteluaikojen varaamiseksi.

Sergei Lukjanenkon Partio-kirjat ovat Venäjällä suorastaan kulttimaineessa. Viisiosainen kirjasarja on siellä suositumpi kuin Taru sormusten herrasta tai Harry Potter. Lukjanenkon kirjat ovat koukuttava sekoitus vampyyritarinaa, fantasiaa ja trilleriä.

Partio-kirjoissa velhot, ihmissudet, vampyyrit ja muodonmuuttajat elävät ihmisten keskuudessa. Järjestystä valvovat Valon palvelijoiden Yöpartio ja Pimeyden Päiväpartio. Lukjanenkon luomassa maailmassa hyvän ja pahan roolit eivät ole yksiselitteisiä, vaan vastavoimat tempautuvat välillä taisteluihin, joissa ei aina ole selvää, kuka on aidosti hyvä ja kuka paha. Viimeinen Partio (2015) on sarjan neljäs ja viimeisin suomeksi ilmestynyt osa. Sitä ennen suomeksi ovat ilmestyneet Hämärän Partio (2014), Päiväpartio (2013) ja Yöpartio (2012).

Sergei Lukjanenko (s. 1968) on Kazakstanissa syntynyt psykiatri, joka on kirjoittanut yli 25 kirjaa ja saanut lähes 50 kirjallisuuspalkintoa. Hänet on muun muassa palkittu parhaana eurooppalaisena fantasiakirjailijana vuonna 2003 ja Venäjän vuoden kirjailijana vuonna 2006. Hänen kirjojaan on myyty Venäjällä yli kaksi miljoonaa.

Sergei Lukjanenko Helsingissä
24.10. klo 13.30 Haastattelu, Arkadia International Bookshop (Nervanderinkatu 11)
25.10. klo 14.00 Sergei Lukjanenko: Karun toiminnan fantasiakirjallisuutta, Kullervo-sali
25.10. klo 15.30 Kirjailijahaastattelu, Rosebudin osasto 6b99

 

Lisätiedot: milla.karppinen@intokustannus.fi 

Arvostelukappaleet: arvostelukappaleet@intokustannus.fi

Painokelpoinen kirjailijakuva

 

Jaa tämä: