-50%

Joel Rosenberg

Pähkinöitä omasta puutarhasta

Ilmastonmuutos on pidentänyt kasvukausiamme ja uudet pähkinälajit ja -lajikkeet menestyvät yhä paremmin Suomessa. Kotimaisen pähkinäpensaamme lisäksi ulkomaisten hasselpähkinälajikkeiden, ja jopa pähkinöiden kuninkaan saksanpähkinän, kasvattaminen on nyt mahdollista pohjolassa.

Herkulliset ja terveelliset pähkinät ovat jännittävä lisä suomalaisiin kotipuutarhoihin, maatiloille ja ruokapöytiin. Pitkäikäiset pähkinäkasvit sitovat maaperään hiiltä, tuottavat terveellistä lähiruokaa sekä kauneutta tuleville sukupolville.

Ensimmäinen suomalainen pähkinäopas Pähkinöitä omasta puutarhasta inspiroi ja antaa käytännön ohjeita niin aloitteleville pähkinäpuutarhureille kuin jalostuksesta kiinnostuneillekin. Löydät sivuilta vinkkejä taimien hankintaan, istuttamiseen sekä hoitotoimiin, sadonkorjuuta unohtamatta. Runsain värivalokuvin kuvitettu teos näyttää myös pähkinäkasvien esteettiset arvot ja paikan syötävien koristekasvien joukossa.

Joel Rosenberg on kasvattanut pähkinöitä toistakymmentä vuotta ja tutkinut aihetta pitkään. Teosta varten on haastateltu Suomen ja naapurimaiden pähkinänviljelijöitä, -asiantuntijoita sekä pähkinä- kasviharrastajia. Kirjan peruskivenä ovat viimeisimmät ilmastonmuutosennusteet ja tieto lämpenevän pohjolan tarjoamista uusista mahdollisuuksista.

24,90  12,45 

Kirjan tekijät

Laajenna
  • Joel Rosenberg

    Joel Rosenberg on vapaa metsäpuutarhuri ja eräopas. Rosenberg työskentelee luonto- ja ympäristöalan kouluttajana ja omavaraistelee vuosi vuodelta enemmän. Taideteollisesta korkeakoulusta (Environmental Art MA-program) valmistunut Rosenberg on kirjoittanut ja valokuvannut teokset Pähkinöitä omasta puutarhasta – opas suomalaisten pähkinöiden kasvattamiseen (2021) ja Syötävä metsäpuutarha – johdatus...

    Katso kirjailijan sivu →

Kirjan lisätiedot

Laajenna

Kirjan lisätiedot

Isbn

Painettu kirja: 9789523513235, E-kirja: 9789523515550

Sivumäärä

190

Julkaisuaika

12 / 2020

Mediassa

Laajenna

“”Sadonkorjuussa tärkeintä on ehtiä ennen oravia”, sanoo pähkinöitä kasvattava Joel Rosenberg” Meillä kotona 17.5.2024

”Kirja tarjoaa seikkaperäisten kasvatusohjeiden lisäksi runsaasti tietoa lajikkeista, taimien hankinnasta, pensaan lisäämisestä sekä pähkinöiden käsittelystä sadonkorjuun jälkeen. Kiehtovaa on myös tryffeleiden kasvattaminen pähkinäpensaan juuristossa!”
Viherpiha, 1/2021

Rosenberg ei purista tietojaan pähkinänkuoreen, vaan runsas ja kattava opas käy jännittävillä tutkimusmatkoilla pähkinöiden kasvupaikoilla. Se esittää seikkaperäisesti kattavin kuvin ja sanoin, miten pähkinät voivat yleistyä ja menestyä Suomessa.”
Voima, 21.12.2020

”Lyhyet tietoiskut ja tarinat viljelijöistä, harrastajista ja lajikkeiden etsinnästä rytmittävät teosta onnistuneesti.”
Maaseudun Tulevaisuus, 25.3.2021

”Entä miten onnistuu pähkinöiden kasvatus Suomessa? Tähän voi etsiä vastauksia Joel Rosenbergin vastikään ilmestyneestä teoksesta Pähkinöitä omasta puutarhasta: opas suomalaisten pähkinöiden kasvattamiseen.”
Kirkkonummen Sanomat, 28.2.2021

Asiakkaiden arvostelut

Laajenna

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Pähkinöitä omasta puutarhasta”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Samalta kirjailijalta

Viimeksi katsomiasi kirjoja