Julkaistu

Into iskussa – Maailman kirjoja julkistetaan to 24.5. klo 11 Rautatientorilla

Hanna Nikkasen VERKKO JA VAPAUS, Mervi Leppäkorven & Johan Ehrstedtin REILUMMAN KAUPAN JÄLJILLÄ ja Nicholas Shaxsonin AARRESAARET putkahtivat Innon kirjaprässistä Maailman kirjoihin. Tervetuloa

RAUTATIENTORIN KIRJATELTTAAN TORSTAINA 24.5. KELLO 11-12.30

Reilumman kaupan kirjailijoiden Mervi Leppäkorven ja Johan Ehrstedtin kanssa keskustelevat Eettisen kaupan puolesta -yhdistyksen toiminnanjohtaja Lotta Staffans, Reilun kaupan edistämisyhdistyksen toiminnanjohtaja Janne Sivonen ja Luomuliiton puheenjohtaja Jukka Lassila. Reilua keskustelua jatkaa kirjailija-toimittaja Hanna Nikkanen VERKKO JA VAPAUS -teoksensa pohjalta. Lopuksi Finnwatchin tutkija Henri Purje johdattaa kääntämäänsä AARRESAARET – MIEHET JOTKA RYÖSTIVÄT MAAILMAN -tietoteokseen.

Into-kirjailijat esiintyvät kirjateltan lavalla myös seuraavana viikonloppuna 40 muun kirjailijan ohella. Maailman kirjat -jättiteltta pystytetään 26.-27.5 jo neljättä kertaa Maailma kylässä -festivaaleille Rautatientorille, tarkempi non-stop ohjelma löytyy sivuilta www.maailmakirjat.fi ja www.maailmakylassa.fi.

VERKKO JA VAPAUS tutkii verkon pimeää ja valoisaa puolta. Kirjassa käydään muun muassa Kuubassa, Egyptissä ja Islannissa selvittämässä, millaista on hyvä digitaalinen elämä, ketkä sitä uhkaavat ja mistä löytyvät verkon riemastuttavimmat mahdollisuudet. Internetissä pesivät sekä vapausunelmat että ihmiselämän rujoimmat puolet. Kiinan ja Saudi-Arabian viranomaisille digitaalinen viestintätekniikka on ollut onnenpotku, ja eurooppalaisille yrityksille urkintavälineiden kauppa on hurjaa vauhtia kasvava bisnes.

REILUMMAN KAUPAN JÄLJILLÄ vie lukijan matkalle kolmelle mantereelle, bolivialaisten kinoanviljelijöiden pariin Andien ylänköalueille, etelämeksikolaisten reilun kaupan kahvintuottajien ja bangladeshilaisten käsityöläisten hikiseen arkeen. Kirja pohtii eettisen kuluttamisen todellisuutta ja vaihtoehtoja Suomessa.

AARRESAARET paljastaa sen, mistä taloustieteen oppikirjat eivät kerro: Likainen raha, veroparatiisit ja offshore-järjestelmä – rumin ja salatuin luku globaalin talousjärjestelmän historiassa. AARRESAARET on jännittävä tietokirja veroparatiisien luoman varjotalouden valtavasta kasvusta. Se piirtää älykkään ja tiiviin kuvan monimutkaisesta maailmanlaajuisesta finanssialasta helposti luettavassa muodossa. Kansainvälinen bestseller.

Lisätiedot:

VERKKO JA VAPAUS www.intokustannus.fi/kirja/verkko_ja_vapaus

REILUMMAN KAUPAN JÄLJILLÄ www.intokustannus.fi/kirja/reilumman_kaupan_jaljilla

AARRESAARET www.intokustannus.fi/kirja/aarresaaret

Arvostelukappaleet: arvostelukappaleet@kurvinkirja.fi

Intokustannus/ Mika Rönkkö, mika.ronkko@intokustannus.fi, p. 050 4362170