Julkaistu

Uusi kirja sukeltaa lapsuuden satuaarteisiin

Tiedote. Julkaistu: 22.04.2014 klo 11.06

Helsinkiläisen kulttuurien tutkijan ja tietokirjailijan Marjut Hjeltin uutuusteos Lapsuuden sadut ja seikkailut vie lukijan klassisten satukirjojen ja -hahmojen maailmaan. Hjelt esittelee kirjassaan rakastetuimmat sadut ja niiden kirjoittajat ja kuvaa myös kirjoittajien motiiveja. Lisäksi kirjassa tutustutaan satujen ja satukirjojen keräilijöihin.

Lapsuuden sadut ja seikkailut pohjautuu Kansalliskirjaston Brummeriana-kokoelmaan, jonka Kansalliskirjasto osti 1990-luvun alussa tunnetulta lastenkirjojen kerääjältä, professori Markus Brummer-Korvenkontiolta. Yli 20 000 kirjan Brummeriana on kansainvälisestikin merkittävä kokoelma ja lasten- ja nuortenkirjallisuuden ystävien ja tutkijoiden aarreaitta.

Hjeltin teoksen loppuun on liitetty Brummerianan harvinaisten kirjojen luettelo, jonka Markus Brummer-Korvenkontio on laatinut. Kirjan kuvituksena on käytetty vanhojen satukirjojen kuvitusta.

Kirjan tiedot:
ISBN: 978-952-264-252-3
Kategoria: Into-tieto
Sidosasu: nid.
Sivumäärä: 232 sivua
Ovh: 29 €

Arvostelukappaleet: arvostelukappaleet @ kurvinkirja.fi
>> Lataa painokelpoinen kansikuva
>> Lataa kirjailijan kuva

Lisätiedot:
Ari Häkkinen
ari.hakkinen @ intokustannus.fi
040 54 60 235