Julkaistu

Esko-Juhani Tennilän Jäämeri kutsuu -kirja julki 5.11.

Tiedote. Julkaistu: 30.10.2014

Esko-Juhani Tennilän pitkään valmistelema kirja Jäämeri kutsuu – Koillisväylä, Murmansk ja Suomen mahdollisuudet julkaisutilaisuus järjestetään keskiviikkona 5.11. klo 13 Metallityöväen Liiton kokoushuoneessa 3 (Hakaniemenranta 1 C, Helsinki).

Suomen ja Venäjän välisen rajan takana käy kova vipinä, kun Jäämerellä viritellään käyttöön maailman suurinta merenalaista kaasukenttää, Štokmania. Samaan aikaan arktinen ilmasto lämpenee ja jäät sulavat, jolloin tärkeä merireitti, tarunhohtoinen Koillisväylä, avautuu massiivisille rahtiraivoille. Pian ne purjehtivat Murmanskista Kiinaan vain parissa viikossa – Suezin kautta matkaan kuluu kuukauden päivät.

Suomen talouselämällä on nyt namupaikka, mutta herkku saattaa mennä sivu suun: Suomesta ei ole rautatieyhteyttä Murmanskin tärkeään satamaan, lentoreitti on lopetettu ja tiekin on vähällä käytöllä. Mitä firmojemme kannattaisi tehdä? Entä Suomen valtion?

Jäämeri kutsuu on Esko-Juhani Tennilän letkeä matkakirja ja piinkova raportti Murmanskin alueelta. Tennilä reissaa ympäri Kalottia ja jututtaa paikallisia päättäjiä, yritysjohtajia, arktisen alueen tutkijoita ja paikallisia asukkaita.

Esko-Juhani Tennilä on legendaarinen pohjoisen poliitikko. Kansanedustajana hän toimi vuosina 1975–2011. Eduskuntauransa jälkeen hän on työskennellyt vapaana toimittajana. Murmanskin alueen mahdollisuuksiin Tennilä on perehtynyt jo 30 vuoden ajan.

Julkaisutilaisuudessa paikalla kirjailijan lisäksi myös Hietalahden telakkatyöväen ammattiosaston veteraaneja. Tarjolla kahvia ja pientä purtavaa.

Kirjan tiedot:
Esko-Juhani Tennilä: Jäämeri kutsuu
– Koillisväylä, Murmansk ja Suomen mahdollisuudet
ISBN 978-952-264-197-7
336 sivua, nidottu, ovh 26 euroa

>> Lataa painokelpoinen kansikuva

Arvostelukappaleet:
arvostelukappaleet@kurvinkirja.fi

Lisätiedot:
Esko Juhola
040 750 8264
esko.juhola@intokustannus.fi