Julkaistu

Routledge julkaisi Suomi öljyn jälkeen -kirjan englanniksi

Tiedote. Julkaistu: 11.11.2014

Halvan öljyn päivät ovat luetut.

Vuosi sitten Tieto-Finlandia- ja Kanava-palkintoehdokkaaksi noussut Suomi öljyn jälkeen (Into, 2013) on julkaistu englanniksi. The World After Cheap Oil on kansainvälisille lukijoille suunnattu, osittain uusiksi kirjoitettu laitos, joka laajentaa näkökulman Suomesta koko maailmaan. Englanninkielisen laitoksen julkaisija Routledge on yksi maailman johtavista akateemisista kustantamoista.

Kirjoittajakolmikko Rauli Partanen, Harri Paloheimo ja Heikki Waris osoittavat teoksessaan, kuinka Suomen ja muiden länsimaiden hyvinvointi on rakennettu halvan tuontiöljyn varaan, ja öljyn mukana elintasomme myös seisoo tai kaatuu.

Mitä tapahtuu, kun öljyntuotanto alkaa vääjäämättä hiipua ja hinta nousee pilviin? Tai kun öljyntuotanto siirtyy yhä kriisiherkemmille alueille? Mihin riittävät maailman bioenergiavarat ja biojalostamokapasiteetti?

Englanninkielisestä laitoksesta sanottua:
”If you are already familiar with the peak oil literature, this book will provide you with a comprehensive, up-to-date summary that covers nearly every relevant topic within this field. If you are new to this discussion, prepare to have your world shaken.”
– Richard Heinberg, Senior Fellow, Post Carbon Institute

Tieto-Finlandia-raadin perusteluja vuoden 2013 ehdokkuudelle:
”Poikkeuksellisen painavaa asiaa. [– –] Tekijät herättävät lukijan omantunnon: mitä voin tehdä paitsi oman energiankäyttöni, myös maani ja koko maailman energiankäytön muuttamiseksi?”

Kanava-palkintoraadin perusteluja vuoden 2013 ehdokkuudelle:
”Tekijäkolmikko osoittaa paasaamatta, että elämme jatkuvassa pyramidihuijauksessa ja että ihmiskunnalla ei ole muuta vaihtoehtoa kuin lopettaa öljyn polttaminen. Teos kertoo sen saarnaamatta, [– –] yksiselitteisiin tosiasioihin pohjautuen.”

Englanninkielisen laitoksen tiedot:
Rauli Partanen, Harri Paloheimo & Heikki Waris: The World After Cheap Oil
Suomenkielinen alkuteos: Suomi öljyn jälkeen
ISBN: 978-1-13-880637-5
Routledge Paperback, nidottu, 250 sivua

>> Englanninkielisen laitoksen sivut
>> Suomenkielisen laitoksen sivut

Suomenkielisen laitoksen arvostelukappaleet:
arvostelukappaleet@kurvinkirja.fi

Lisätiedot:
Tatu Matilainen
tatu.matilainen@intokustannus.fi
040 74 62 617

Ari Häkkinen
ari.hakkinen@intokustannus.fi
040 54 60 235

>> Peak Oil Finland ry