Julkaistu

“Krim on meidän” julkaistaan 16.3.

Tervetuloa venäläisille Krimille.”

Kalle Kniivilän uutuusteos KRIM ON MEIDÄN – IMPERIUMIN PALUU julkaistaan Krimin “kansanäänestyksen” vuosipäivänä  maanantaina 16.3. klo 11–12:30 Gaudeamus Kirja&Kahvissa (Vuorikatu 7, Helsinki). Kalle Kniivilä on haastateltavissa Helsingissä 15.–16.3.

Maaliskuussa 2014 Krimin niemimaa liitettiin Venäjään ja kellot käännettiin Moskovan aikaan. Siitä saakka Krimin kriisi on ollut tikittävä pommi, jonka vaikutukset kantavat kauas.

KRIM ON MEIDÄN on jatkoa toimittaja Kalle Kniivilän palkitulle kirjalle PUTININ VÄKEÄ – VENÄJÄN HILJAINEN ENEMMISTÖ. Nyt tavalliset Krimin asukkaat saavat kertoa uudesta elämästään Venäjällä. Miltä tuntuu olla venäläisiä? Miksi Putin halusi Krimin? Kniivilä matkusti eri puolilla Krimiä ja Ukrainaa. Hän tapasi ihmisiä, joiden mielipiteet olivat kuin yö ja päivä.

Kalle Kniivilä on Malmössä ilmestyvän Sydsvenska Dagbladetin Venäjään erikoistunut toimittaja. Neuvostoliiton hajotessa hän oli Kansan Uutisten kirjeen­vaihtaja Moskovassa. Viime vuosina hän on tehnyt säännöllisesti juttumatkoja Venäjälle ja muihin entisiin neuvostotasavaltoihin. Kniivilän edellinen kirja PUTININ VÄKEÄ palkittiin vuoden 2014 parhaana tietokirjana Kanava-palkinnolla. Krim on meidän julkaistaan samaan aikaan suomeksi, ruotsiksi ja esperantoksi.

 

Kalle Kniivilä: “Krim on meidän – Imperiumin paluu”
Into-tieto, ISBN 978-952-264-383-4, 245 sivua
arvostelukappaleet@intokustannus.fi

TILAA INNON VERKKOKAUPASTA:
http://www.intokustannus.fi/kirja/krim_on_meidan