Risto Isomäki

Mitä koronapandemian jälkeen

14.90 24.90 

Miten voin maksaa ostokseni?
ISBN: 9789523514195

Kirjoittaja: Risto Isomäki

Julkaisuajankohta: / 2020

Sivumäärä:

Lataa painokelpoinen kansikuva

Osasto:
Avainsanat tuotteelle , , , , , , ,
Jaa tämä:

”Tätä vuoden jännittävintä kirjaa lukiessa tuntuu, että alkaa oikeasti ymmärtää jotain koronakurimuksesta.”
Turun Sanomat, 20.3.2021

“Kun uusi virus on pandemiavaiheessa, sen tappavuus usein kasvaa. Kun väestössä ei ole uudelle taudinaiheuttajalle vastustuskykyä, sen on helpompi levitä, vaikka uusia isäntiä ei tulisi montaa ulottuville.

Kun suurin osa on jo sairastanut ja muuttunut vastustuskykyisiksi, tartunnalle alttiita on enää harvassa. Silloin tartuttajien täytyy kulkea laajemmin ihmisten joukossa, jotta taudinaiheuttaja löytäisi uuden isännän. Niinpä lievempiä oireita aiheuttavat kannat leviävät paremmin. Niiden vallatessa alaa tautikin lientyy.

Ihmistoimet vaikuttavat siis viruksen leviämismahdollisuuksiin ja sitä kautta evoluution valintapaineeseen.

Tietokirjailija Risto Isomäki ehdottaa uudessa kirjassaan Mitä koronapandemian jälkeen, että tätä keinoa tietoisesti käytettäisiin viruksen kesyttämiseen. Kun kontakteja rajoitetaan ja pysymme kaukana toisistamme, virus ei hevin löydä uutta isäntää ja sen kesymmät muodot kenties yleistyvät.”
Helsingin Sanomat, 26.6.2020 (tilaajille)

Risto Isomäki vieraili Viiden jälkeen -ohjelmassa Mitä koronapandemian jälkeen -kirjansa tiimoilta. Katso haastattelu tästä!

” Risto Isomäen koronakirjan päivitetty versio kertoo, mitä kriisistä pitäisi ottaa opiksi, jotta vältettäisiin tulevat pandemiat.”
Kulttuuritoimitus, 18.3.2021

”Koronaviruspandemiasta voi seurata paljon hyvääkin, uskoo kirjailija Risto Isomäki. Pandemian hoidossa ei pidä kuitenkaan aikailla.”
Mtv Uutiset, 27.2.2021

”Kirjoitusprosessin aikana Isomäki huomasi, että vaikka viruksista ja niiden leviämisestä puhutaan paljon, on niiden yksi tärkeä ominaisuus jäänyt vähemmälle huomiolle.”
YLE, 15.5.2020

”Jo kirjan aiempi laitos osoitti, että virukset ja niiden leviäminen ovat vahvasti yhteydessä Isomäen vakioaiheisiin, globalisaatioon sekä kehitysmaihin.”
Iltalehti, 17.1.2021

”Kirjan tietomäärä on hengästyttävä, ja siinä riittää sulattelemista.”
ET 8/2021

”Koronaviruksesta voi olla se hyöty, että myös näiden, ehkä vielä sitäkin vaarallisempien virusten torjumiseen suhtaudutaan jatkossa aiempaa vakavammin.”
Risto Isomäki Aarre-lehden kolumnissa 29.4.2020

Risto Isomäki vieraili Ylen Ykkösaamussa kertomassa uutuuskirjastaan Mitä koronapandemian jälkeen. Juttu alkaa 48:n minuutin kohdalla. Jutun löydät täältä.

Risto Isomäen tuore teos Mitä koronapandemian jälkeen käsittelee juuri sitä, mitä koko maailma pohtii juuri nyt. Kirjassa pohditaan, miten maailma voisi käyttää pandemiaa hyväkseen erilaisten ongelmien ratkaisussa ja mitä pandemian jälkeen voidaan tehdä.”
Ylen aamu, 25.5.2020

”Isomäki kirjoittaa yksityiskohtaisesti virusten ja epidemioiden synnystä.”
Kulttuuritoimitus.fi, 10.6.2020

”Optimistina Isomäki näkee koronakriisissä mahdollisuuden suureen käänteeseen. Kun globalisaatio kaksinkertaisti ihmiskunnan kasvihuonekaasupäästöt ja kiihdytti ilmastokriisiä, niin kannattaako entiseen palaamista edes tavoitella?”
Kansan Uutiset, 19.6.2020

Risto Isomäen tänään julkaistu kirja kertoo, että paljon pahempaakin voi olla edessä. Tai sitten tästä alkaa käänne kohti parempaa. Kriisin perimmäisiin syihin menevä kansantajuinen kokonaisesitys on puuttunut. Nyt se on saatavilla.”
Kansan Uutiset, 15.5.2020

“Kirjassaan Mitä koronapandemian jälkeen Risto Isomäki selvittää kansantajuisesti ja ymmärrettävästi, mistä on kysymys ja mitä kenties on odotettavissa. Hän esittää, että tästä kaikesta maailma voi myös oppia jotain ja uudenlainen käyttäytyminen voi luoda uusia mahdollisuuksia Suomellekin. Teos on silmiäavaava, auttaa tilanteen tiedostamisessa ja painottaa ihmiskunnan toimintatapojen muuttamisen tärkeyttä.
Kirja vieköön!, 26.5.2020

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Mitä koronapandemian jälkeen”