Julkaistu

Venäjän menestynein dekkaristi Boris Akunin saapuu Helsinkiin

Venäläisen kirjallisuuden maailmantähti Boris Akunin vierailee Helsingissä 22.-26.10.2015. Helsingin kirjamessujen (22.-25.10.2015) teemana on tänä vuonna venäläinen kirjallisuus ja kulttuuri. Into Kustannuksen syksyn uutuuskirjojen joukossa on useita merkittäviä venäläisteoksia, joista yksi on menestysdekkaristin juuri suomeksi ilmestynyt Erikoistehtäviä. Alla kirjailijan aikataulu ja yhteystiedot haastatteluaikojen varaamiseksi.

Boris Akunin on Venäjän kansainvälisesti menestyneimpiä nykykirjailijoita. Hänen kirjojaan on myyty yli 25 miljoonaa ja käännetty yli 35 kielelle. Akunin kirjoittaa suosittua dekkarisarjaa, jossa herrasmiesetsivä Erast Fandorin ratkoo rikoksia tsaarien aikaisessa Moskovassa. Erikoistehtäviä sisältää kaksi pienoisromaania, joissa mestarisalapoliisi on sekä viekkaan huijarin että sarjamurhaajan jäljillä. Yhdessä apurinsa kanssa tämä tyylikäs sankari jäljittää venäläisen alamaailman viekkaimpia rikollisia.

Boris Akunin (s. 1956) on oikealta nimeltään Grigori Tšhartišvili. Hän on kirjailija, filologi, Japaniin perehtynyt historioitsija ja kääntäjä. Akunin on kirjoittanut 14 Erast Fandorin -romaania, joista viisi on ilmestynyt suomeksi.

Boris Akunin Helsingissä 22.-26.10.2015
23.10. klo 15.00 Kirjailijahaastattelu, Ruslania (Bulevardi 7)
23.10. klo 18.00 Kirjailijahaastattelu, Sellon kirjasto (Leppävaarankatu 9, Espoo)
24.10. klo 14.00 Kirjailijan ja kirjallisuuden asema Venäjällä -paneelikeskustelu (Boris Akunin, Jevgeni Vodolazkin, Viktor Jerofejev ja Jelena Tšižova), Aino-lava, Helsingin kirjamessut
24.10. klo 16.00 Kirjailijahaastattelu, Rosebudin osasto 6b99, Helsingin kirjamessut
25.10. klo 15.00 HS: Boris Akunin: Erikoistehtäviä, Aleksis Kivi -lava, Helsingin kirjamessut
25.10. klo 16.00 Kirjailijahaastattelu, Akateemisen Kirjakaupan osasto 6c99, Helsingin kirjamessut

Tilaa kirja Innon verkkokaupasta: Erikoistehtäviä

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt: milla.karppinen@intokustannus.fi / 050 551 3310
Arvostelukappaleet: arvostelukappaleet@intokustannus.fi
Painokelpoinen kirjailijakuva ja kansikuva.