Julkaistu

”Yhteisvaurauden uusi aika” voitti Vuoden Tiedekynä 2016 -palkinnon

Tero Toivasen ja Juhana Venäläisen artikkeli ”Yhteisvaurauden uusi aika” on voittanut Vuoden Tiedekynä 2016 -palkinnon. Koneen säätiö myönsi 25 000 euron suuruisen palkinnon seuraavin perustein: “Tero Toivasen ja Juhana Venäläisen artikkeli ylittää tieteenalojen ja tutkimussuuntausten raja-aitoja. Samalla se kuvaa kattavasti sellaista tutkimuskenttää, jolle muut tutkijat voivat tulevaisuudessa seurata kirjoittajia ja alkaa tuottaa uudenlaisia tuloksia heidän avaamastaan näkökulmasta liikkeelle lähtien.”

Toivasen ja Venäläisen artikkeli on tiivis yhteisvaurauden käsitteen historian ja nykyisyyden analyysi, joka etenee taloustieteelliseen pohdintaan. Artikkeli on julkaistu osana Mikko Jakosen ja Tiina Silvastin toimittamaa Talouden uudet muodot -teosta (Into Kustannus), joka sisältää toistakymmentä kirjoitusta vaihtoehtoisesta taloudesta. Mukana on näkökulmia aikapankista ja jakamistaloudesta yhteiskunnallisiin yrityksiin ja jälkikeynesiläisyyteen.

Koneen Säätiö myöntää palkinnon vuosittain ”erityisen ansiokkaasti kirjoitetusta suomenkielisestä tieteellisestä kirjoituksesta”. Vuoden Tiedekynä on suurin suomalainen tieteellisestä kirjoittamisesta myönnettävä palkinto, ja se jaettiin tänä vuonna kuudetta kertaa. Vuoden Tiedekynä 2016 -palkinnonsaajan valitsi professori Risto Heiskala.

Mikko Jakonen & Tiina Silvasti (toim.): Talouden uudet muodot. Into-tieto. ISBN 978-952-264-366-7. 300 sivua.