Julkaistu

Tätä ei ole koettu sitten 1930-luvun

Into Kustannus julkaisee dosentti Jouko Jokisalon tietokirjan Euroopan radikaali oikeisto Suomen sosiaalifoorumissa (Seurakuntientalo, kokoushuone Silvennoinen, Kolmas linja 22 b, Helsinki) 16.4. klo 11.30. Kirjasta keskustelevat Jouko Jokisalo ja kansanedustaja Li Andersson. Haastateiijana Timo Kalevi Forss.

Radikaali oikeisto nousee Länsi-Euroopassa ja murtaa perinteistä puoluejärjestelmää, joka on perustunut sosiaalidemokraattien ja konservatiivien vallanjaolle. Itä-Euroopassa on menossa oikeistopopulistinen vallankumous.

Jouko Jokisalo luotaa radikaalin oikeiston järjestöjä ja liikkeitä uusfasistisista ryhmittymistä oikeistopopulistisiin puolueisiin. Mistä syistä radikaali oikeisto nousee? Mitä ovat sen laajan kannatuksen taloudelliset, yhteiskunnalliset ja poliittiset taustatekijät? Mitä vaihtoehtoja radikaali oikeisto tarjoaa, kun ratkaistavana on nykyinen poliittinen, taloudellinen ja ekologinen kriisi?

Jouko Jokisalo on Euroopan historian dosentti, joka väitteli kansallissosialistisen ideologian ja propagandan merkityksestä vuosina 1933–39. Hän on useissa tutkimuksissaan käsitellyt fasismin, antisemitismin ja rasismin historiaa. Jokisalo on julkaissut muun muassa Pekka Isakssonin kanssa teokset Kallonmittaajia ja skinejä – Rasismin aatehistoriaa ja Historian lisälehtiä. Jokisalolla on myös useita julkaisuja luonnonsuojeluliikkeen ja ihmisen luontosuhteen historiasta.

Jouko Jokisalo: Euroopan radikaali oikeisto, ISBN 978-952-264-558-6, Into-tieto, 262 s.

 

arvostelukappaleet@intokustannus.fi

lisätiedot: timo.forss@intokustannus.fi