Jouko  Jokisalo

Euroopan radikaali oikeisto

15.90 €19.90 € sis alv

OVH: 27  €

Normaali (19.90 €) 19.90 € sis alv
E-kirja (EPUB) (15.90 €) 15.90 € sis alv
ISBN: 978-952-264-558-6

Kirjoittaja: Jouko Jokisalo

Julkaisuajankohta: 04 / 2016

Sivumäärä: 270

OVH: 27  €

Lataa painokelpoinen kansikuva

(Tuote)Osastot: ,
Avainsanat tuotteelle , , , , , , , , , , , ,

Tätä ei ole koettu sitten 1930-luvun

Radikaali oikeisto nousee Länsi-Euroopassa ja murtaa perinteistä puoluejärjestelmää, joka on perustunut sosiaalidemokraattien ja konservatiivien vallanjaolle. Itä-Euroopassa on menossa oikeistopopulistinen vallankumous.

Tässä kirjassa dosentti Jouko Jokisalo luotaa radikaalin oikeiston järjestöjä ja liikkeitä uusfasistisista ryhmittymistä oikeistopopulistisiin puolueisiin. Mistä syistä radikaali oikeisto nousee? Mitä ovat sen laajan kannatuksen taloudelliset, yhteiskunnalliset ja poliittiset taustatekijät? Mitä vaihtoehtoja radikaali oikeisto tarjoaa, kun ratkaistavana on nykyinen poliittinen, taloudellinen ja ekologinen kriisi?

Jouko Jokisalo on Euroopan historian dosentti, joka väitteli kansallissosialistisen ideologian ja propagandan merkityksestä vuosina 1933–39. Hän on useissa tutkimuksissaan käsitellyt fasismin, antisemitismin ja rasismin historiaa. Jokisalo on julkaissut muun muassa Pekka Isakssonin kanssa teokset Kallonmittaajia ja skinejä – Rasismin aatehistoriaa ja Historian lisälehtiä. Jokisalolla on myös useita julkaisuja luonnonsuojeluliikkeen ja ihmisen luontosuhteen historiasta.

Jouko Jokisalon uusin tutkimus Euroopan radikaalista oikeistosta on sekä ajankohtainen että tarpeellinen analyysi siitä, mitä Euroopassa on viime vuosikymmeninä tapahtunut. Teos kattaa hyvin keskeiset EU-maiden oikeistopopulistiset virtaukset, radikaalit ääripuolueet ja myös suoranaiset fasistiset ryhmittymät. Sen teoreettinen anti ja historiatietoisuus ovat nykyisen pikaruokajournalismin vallitessa sivistävää luettavaa.” Pentti Stranius. Savon Sanomat, 06.04.2016.

Jaa tämä:
No post found

”Jouko Jokisalon uusin tutkimus Euroopan radikaalista oikeistosta on sekä ajankohtainen että tarpeellinen analyysi siitä, mitä Euroopassa on viime vuosikymmeninä tapahtunut.” Pentti Stranius, Savon Sanomat 6.4.2016

”Jouko Jokisalon kirja on tärkeä opas radikaalioikeistoon, josta on tullut voimatekijä eurooppalaisessa politiikassa. En suosittele hellelukemiseksi riippumattoon, mutta pari synkkää sadepäivää voi kyllä viettää Euroopan radikaalin oikeiston seurassa.” Pekka Isaksson, Kansan Uutiset, 2.6. 2016

Jaa tämä:

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen tuotearvio tuotteelle “Euroopan radikaali oikeisto”

Todista että olet ihminen allaolevassa kentässä. *