Jouko Jokisalo & Pekka Isaksson

Orjuuden arvet

Orjuuden arvet avaa orjuuden historiaa antiikin ajoista nykypäivään.

Black Lives Matter -liikkeen ansiosta ymmärretään yhä paremmin, että orjuuden barbaarinen historia ei ole menneisyyden sivujuonne. Se on haava, joka voi parantua mutta jonka arvet tuskin koskaan siliävät.

Antiikin Kreikan ja Rooman orjayhteiskunnat ovat vaikuttaneet merkittävästi länsimaiden historiaan Ateenasta Auschwitziin. Islamilaisen orjuuden lonkerot ulottuivat Pohjolaan asti. Onko islamilainen orjuus vaiettu kansanmurha?

Afrikasta Amerikkaan suuntautunut orjakauppa on ihmiskunnan historian pahimpia ihmisoikeusloukkauksia. Paradoksaalisesti orjien omistaminen esitettiin valistuksen kaudella ihmisoikeutena. 

Atlanttisen orjuuden lakkauttamisesta on kiitetty joko orjuuden vastaisia kristillis-humanitaarisia liikkeitä tai teollisuuskapitalismia. Orjien vastarinta on unohdettu. Tässä kirjassa orjat saavat sen sijan historiallisina toimijoina, jonka he ovat teoillaan ansainneet. 

Orjuuden lakkauttaminen ei hävittänyt orjien ja isäntien roturajaa. Vuosisatoja kestäneen alistamisen perinnöksi jäivät viha, ennakkoluulot ja rasismi.

Error: View ae0d0a6e4b may not exist

29,90 

Kirjan tekijät

Laajenna

Kirjan lisätiedot

Laajenna

Mediassa

Laajenna

””Orjien vasta­rintaa vaiennettiin historian­kirjoissa, ja siksi orjuutta vähätellään yhä”, väittää tieto­kirjailija Pekka Isaksson” Helsingin Sanomat 12.5.2024

”Orjuuden jäljet näkyvät tämän päivän rasismissa – arviossa Pekka Isakssonin ja Jouko Jokisalon tietokirjauutuus” Kulttuuritoimitus 13.5.2024

Asiakkaiden arvostelut

Laajenna

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Orjuuden arvet”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Saatat myös pitää...

 • Orjia ja isäntiä – Painettu kirja

  26,90 
 • Kongon Akseli – Painettu kirja

  26,90 
 • Meitä ette murra

  Katri Merikallio , Roosa Himma 27,90 
 • Kääpiöistä kolosseihin – Painettu kirja

  19,90