Julkaistu

Ruotsin dekkarikuningattarelta Denise Rudbergilta toinen kirja suomeksi

toinen-toista-pahempi

Into on julkaissut Denise Rudbergin Marianne Jidhoff-dekkarisarjasta seruraavan kirjan, Toinen toista pahempi. Aiemmin ilmestyi Yksi tappava syrjähyppy (Into, 2015).

Tukholma on käpertynyt joulun välipäivien rauhaan, kun vaikutusvaltaisen sijoitusyhtiön osakas hakataan henkihieveriin. Oliko tekijän aikomuksena tappaa?

Denise Rudberg (s. 1971) on Tukholmassa asuva kirjailija ja kolumnisti, joka on Marianne Jidhoff -dekkariensa myötä noussut Ruotsin yhdeksi menestyneimmistä kirjailijoista ja ansainnut Ruotsin epävirallisen dekkarikuningattaren tittelin.

Rudberg opiskeli dramaturgiaa ja elokuvaa New Yorkissa ja on kirjoittanut yli 20 kirjaa. Hän tuli alkujaan tunnetuksi chic lit -kirjoistaan, joista ensimmäisen julkaistiin vuonna 2000. Kirjoitettuaan aikansa Tukholman eliitin elämästä Rudberg halusi kuitenkin kokeilla jotakin uutta ja syntyi rakastettava naishahmo, vastikään eronnut keski-ikäinen syyttäjänsihteeri. Jidhoff-dekkarien myötä hän loi oman elegant crime -genrensä – rikosromaanit, joissa rikokset tapahtuvat komeissa puitteissa, samppanja virtaa ja jokaisella on jotain salattavaa. Supersuosion saavuttanut kirjasarja on myynyt yli 280 000 nidettä ja sen elokuvaoikeudet on myyty ruotsalaiselle elokuvayhtiölle.

Rudberg vierailee tänä vuonna Suomessa Turun ja Helsingin kirjamessuilla lokakuussa.

Denise Rudberg: Toinen toista pahempi ISBN: 978-952-264-545-6, alkuteos Två gånger är en vana, suom. Anu Koivunen, 360 s., ilmestyy 2/2016

Kirjoittaja: Denise Rudberg

Julkaisuajankohta: 02 / 2016

Sivumäärä: 360

Suomentaja: Anu Koivunen

OVH: 29  €

Tietoja kirjailijasta ja painokelpoinen lehdistökuva

https://intokustannus.fi/rudberg-denise/

arvostelukappaleet@intokustannus.fi

lisätiedot ja haastattelupyynnöt: riikka.kamppi@intokustannus.fi

Hanke on rahoitettu Euroopan komission tuella. Tästä tiedotteesta vastaa ainoastaan sen laatija, eikä komissio ole vastuussa siihen sisältyvien tietojen mahdollisesta käytöstä.

Print