Julkaistu

Tässä opas sähköauton valintaan

Sähköautot yleistyvät kiihtyvällä tahdilla. Kesällä ostaisinko sahkoauton2015 täyssähköisiä autoja oli rekisterissä jo lähes 700 – määrä on peräti kaksinkertaistunut sitten edelliskesän. Sähköautot ovat tulossa jäädäkseen.

Ostaisinko sähköauton? on Into Kustannuksen julkaisema uusi opas sähköauton valintaan. Vesa Linja-ahon kirja vastaa sähköauton hankintaa harkitsevan kysymyksiin auton lataamisesta ajamisen kuluihin. Tiesitkö, että sähköauto maksaa itsensä takaisin 5–10 vuodessa? Ja että sadan kilometrin polttoainekulut ovat 2 euroa.

“Kirjassa ei keskitytä interverttereihin ja akunbalansointijärjestelmiin, vaan siihen, mitä sähköautoilu käytännössä merkitsee.” (Vesa Linja-aho esipuheessaan)

Vesa Linja-aho on Metropolia-ammattikorkeakoulun autoelektroniikan lehtori ja suosittu Image– ja Tuulilasi-lehden bloggaaja.