Julkaistu

Maaria Päivisen uutuusromaanissa suljetaan entinen rakkaus kellariin

Hän sanoi kymmenen, sata tai ainakin riittävän monta kertaa: minä en rakasta sinua nyt enkä koskaan.

Maaria Päivisen uutuusromaani Kellari (Into 2016) on karun kauniiseen Islantiin sijoittuva kuvaus ihmismielen kellareista. Tuore äiti ja rakkaudessa pettynyt Vilma sulkee entisen miehensä kellariin. On petetyksi ja hylätyksi tulleen yksinhuoltajan vuoro elää kaksoiselämää.

Kellari on taattua laatua värikkäästä kielestään tunnetulta Päiviseltä. Päivinen ei kavahda kuvata ihmismielen synkkiä puolia ja ikäviä tunteita: kitkerää mustasukkaisuutta ja pakkomielteistä rakkautta. Romaani ei päästä helpolla – kuten ei rakkauskaan.

Maaria Päivinen on julkaissut aiemmin neljä romaania, yhden runokokoelman ja yhden lastenkirjan. Hänen romaaninsa On nälkä, on jano on käännetty myös saksaksi. Pintanaarmuja oli puolestaan Runeberg-palkintoehdokas 2014.

Maaria Päivinen esiintyy Helsingin Kirjamessuilla torstaina 27.10. klo 12 (Rosebudin osasto 6b99) ja klo 13.00 (Aino). Hän on tavattavissa myös Innon bloggaritapaamisessa perjantaina 28.10. kello 19–20 Cafe Mascotin yläkerrassa.