Julkaistu

Uutuuskirja käy läpi David Bowien uran laulu laululta

 

bowie

David Bowie − Elämä laulu laululta on perinpohjainen kuvaus tammikuussa edesmenneen rockikonin urasta, joka alkoi vuonna 1964 ilmestyneestä esikoissinglestä Liza Jane ja päättyi tänä vuonna julkaistuun, David Bowien joutsenlauluksi jääneeseen ja paljon kehuja keränneeseen Blackstariin.

Tiesitkö että laulun ”I’d Rather Be High” -sanoituksessa on viittaus Vladimir Nabokoviin ja ”Dancing Out in Spacessa” Stanley Kubrickin Full Metal Jacket -elokuvan dialogiin? Mitä Kippari Kalle tekee Blackstar-levyn videoissa?

Tenho Immonen käy tarkasti ja kriittisesti läpi Bowien kaikki levyt. Tärkeimmät levyt esitellään laulu laululta, selvittäen laulujen syntytarinat, lyriikoitten sisältöä ja viittauksia sekä musiikillista sisältöä. Kirja ei myöskään unohda Bowien muuta taiteilijauraa vaan käy läpi myös kiertueet, elokuvaroolit, musiikkivideot ja paljon muuta.

Bowie on myös omalla äänellään kirjassa mukana, lukuisten haastatteluista poimittujen kommenttien myötä, samoin kuin tähden läheisimmät työtoverit. Kirjan liitteenä on kattava diskografia.

Tenho Immonen (s. 1968) on kirjoittanut neljä rock-kirjaa ja tutkielman Hectorin lyriikoista, tehnyt oheistekstejä EMI:n ja Svart Recordsin levyjulkaisuihin ja käynyt lukemattomilla keikoilla.

Tenho Immonen: David Bowie − Elämä laulu laululta, ISBN 978-952-264-654-5, Into-tieto, sid. 474 s.

arvostelukappaleet@intokustannus.fi

lisätiedot: timo.forss@intokustannus.fi