Julkaistu

Into Kustannus osallistuu Vegaanihaasteeseen julkaisemalla Suomen ensimmäisen tietokirjan vegaaneista

Into julkaisee kaikkien aikojen ensimmäisen tietokirjan vegaaneista: Mia Takulan Elämäni vegaanina – 14 ihmistä huipulla

Kirjaauttaa lukijaa ymmärtämään vegaaneiksi ryhtyneitä perheenjäseniä ja ystäviä. Ja vegaaniksi voi päätyä pankkiiri tai palomieskin. Kirjassa 14 tunnettua vegaania kertoo, miksi on vaihtanut ruokavalionsa kokonaan kasvisperäiseksi ja syitä on monia. Siitäkin on puhetta, miten hyvin vegaanius sopii rankkaan pelastustyöhön, huippu-urheiluun, tai vuorikiipeilijälle.

Kirjan esipuheen on kirjoittanut Katariina Souri ja oman tarinansa kertovat muun muassa vuorikiipeilijä Carina Räihä, thainyrkkeilyn maailmanmestari Harri Nieminen, ultrajuoksija Juuso Simpanen, eläinsuojelukeskus Tuulispään perustaja Piia Anttonen, palomies Sami Lillsunde, kauneusyrittäjä Viola Riste ja kirjailija Antti Nylén. Kirjasta selviää, kuka heistä työskenteli aiemmin turkishuutokaupassa, kenen harrastuksiin kuului metsästys, millaista on joutua itse haulikon maalitauluksi ja miksi urheilu on helppoa vegaanina.

Kirja ilmestyy kun neljättä kertaa järjestettävä Vegaanihaaste alkaa 1.1.2017. Vegaanihaaste kutsuu ihmiset kokeilemaan vegaanista kuukautta joko someryhmän tai henkilökohtaisen tutorin tukemana. Vegaanihaasteeseen osallistutaan ilmoittautumalla www.vegaanihaaste.fi kautta. Vegaani välttää ravitsemuksessaan ja kulutuksessaan eläinperäisiä ja eläinkokein testattuja tuotteita.

Kirjailija-toimittaja Mia Takula (o.s. Salli) oli vapauttamassa kettuja Pohjanmaalla keväällä 1995 ja hän on yksi alkuperäisistä “kettutytöistä”. Kirjassa hän kertoo  toiminnastaan eläinten puolesta.

Mia Takula: Elämäni vegaanina – 14 ihmistä huipulla
ISBN 978-952-264-747-4, 256 sivua
intokustannus.fi/kirja/elamani-vegaanina-14-ihmista-huipulla