Julkaistu

Martti Hellström puhuu yhteisöllisestä oppimisesta Educa-messuilla

Opetusneuvos Martti Hellström keskustelee varhaiskasvatukssen asiantuntijan Saija Keski-Heikkilän kanssa pedagogisesta johtamisesta Educa-messuilla perjantaina klo 15.45 (luentotila 206).

Hellström on yhdessä Peter Johnsonin, Asko Leppilammen ja Pasi Sahlbergin kanssa kirjoittanut kirjan Yhdessä oppiminen (Into, 2016).

Yhteistoiminnallisessa oppimisessa työskennellään pienryhmissä. Opettaja innostaa ja ohjaa, ja oppiessa syntyy sosiaalisia taitoja, oppimisen iloa ja positiivista yhteisöllisyyden tunnetta.

“Peruskoulusta ollaan huolissaan ja aiheesta. Nyt tarvitaan yhteistä pedagogista johtajuutta koulutusjärjestelmän kaikilla tasoilla, koska koulutusta suomessa ei johdeta samaan suuntaan. Itse asiassa kukaan ei johda, jos valtion, kunnan ja koulun fokus ei ole sama. Yhteistoiminnallinen johtaminen ja yhdessä oppiminen olisi lääke, joka puree. Tämä asia on kirjamme ydin.”

Yhdessä oppiminen on ajankohtainen, 2020-luvulle päivitetty teos yhteistoiminnallisuudesta, sen perusteista ja menetelmistä. Kirjan voi lukea itsenäisesti tai sitä voi käyttää yhteistoiminnallisen oppimisen tapaan. Kirja soveltuu opettajille ja opetuksesta päättäville kaikilla hallinnon ja politiikan tasoilla.

Martti Hellström on KT, opetusneuvos, luokanopettaja ja rehtori, jonka vuosina 1989–2014 johtama Espoon Auroran koulu tunnetaan innovatiivisena, pedagogisesti vahvasti yhteisöllisenä kouluna.

Innon osasto Educassa: 6C 66

 

http://educa.messukeskus.com

https://intokustannus.fi/kirja/yhdessa_oppiminen/