Innon kirjasyksy on poikkeuksellisen hieno yhdistelmä kaunoa ja kovia tietokirjoja
Into Kustannus julkaisee syksyllä terävän yhteiskunnallisen kirjallisuuden ohella runsain mitoin kaunokirjoja ja elämäkertoja. Elokuussa kymmenen vuotta täyttävä Into on kasvanut keskisuureksi yleiskustantamoksi.
Korealaista kaunoa ja uutta Arne Dahlia
Kaunokirjallisuuden hienoin helmi on eteläkorealaisen Kyung-sook ShinJään luoksesi, ”Korean Norwegian Wood”, taustalla 1980-luvun vallankumousta elävä Soul. Arne Dahl on yksi arvostetuimmista dekkarikirjailijoista Pohjoismaissa ja tuttu myös tv-sarjoista. Rajamaat aloittaa uuden, hyytävän sarjan.
Finlandia-ehdokkaanakin ollut Laura Gustafsson käyttää omaa elämäänsä vereslihaisen naiseuden ytimeen matkaavan romaanin Pohja lähtökohtana. Suomenruotsalaisen ja venäläisen kirjailijan Zinaida LindéninRakkaus kolmeen appelsiiniin tarkastelee ihmisiä poissa kotoaan.
Tamperelainen Saara Henriksson yhdistää romaanissaan Syyskuun jumalat Unkarin historian ja maagisen realismin. Juhana PetterssoninTuhannen viillon kuolemassa ilmastonmuutos ja luokkasota vaikuttavat ihmisiin, äveriäisiinkin.
Elämäkertoja Gösta Sundqvistista Elvi Sinervoon
Elämäkertojen aatelia on Timo Kalevi Forssin teos Leevi & the Leavingsin nokkamiehestä Gösta Sundqvistista. Lavoille palaava Dingo saa kunnianosoituksen Neumannin muistelmakirjalla.
Jaana Torninoja-Latola Yhä katselen pilviä on elämäkerta kirjailija Elvi Sinervosta, Eero MarttisenHiljaisen hymyn mies suosikkikirjailija Veikko Huovisesta.
Ilkka Taipale kertoo kirjassa Mielisairaalassa kokemuksistaan lääkärinä ja työstään mielisairaiden aseman parantamiseksi.
Tietokirjoja ilmastonmuutoksesta keksintöihin
Hanna Nikkasen ja työryhmän Hyvän sään aikana miettii, miten Suomen käy kun ilmasto lämpenee. Kirjan aiheesta on tulossa myös livejournalismiesityksiä! Ilmestyskirja on pappi Kai Sadinmaan uskonpuhdistus reformaation 500-vuotisjuhlan hengessä. Elisa Aaltola ja Sami Keto kartoittavat Empatia-kirjassaan empatian syntyjä ja sen muotoja. Ilkka Taipaleen toimittama Sata innovaatiota Suomesta esittelee Suomen poliittisia, sosiaalisia ja arkipäivän keksintöjä.
Heini Sarasteen ja Väinö HeinosenVoihan vammainen on lasten kuvasanakirja vammaisuudesta. Anniina LjokkoinVegaanimuksut on ensimmäinen suomalainen tietokirja, joka opastaa lapsiperheiden vegaaniseen arkeen.
Yhteiskunnallisen kirjallisuuden kruunu on Luke HardingVaiennettu, tosielämän trilleri agentti Litvinenkon murhan valmisteluista ja murhan syistä ja vaikutuksista. Vetävästi kirjoitettu Tuija WetterstrandinPunaisten panssarijuna 1918 seuraa sisällissodan tapahtumia panssarijunan miesten silmin. Kalle KniivilänTanjan katu – Elämää Pietarissa 1917–2017 seuraa pietarilaisten elämää vallankumouksesta kuluneiden sadan vuoden aikana ja keskittyy mullistuksiin arkielämän näkökulmasta.
Professori Teivo Teivainen pohtii vapauden ulottuvuuksia ja nationalismin varjopuolia kirjassaan Maailmanpoliittinen kansalliskävely. Timo Hakkaraisen toimittama Vakaus vaakalaudalla on ajankohtaista Nato-kritiikkiä. Eeva Luhtakallion ja Maria MustrannanDemokratia suomalaisessa lähiössä tutkii osallistumattomuutta lähiöissä ja tarjoaa demokratian korjaussarjan.
Jenni Holman, Veera Järvenpään, Apila PepitaMiettisen ja Kaisu TervosenNäkymätön sukupuoli on ensimmäinen suomalainen tietokirja muunsukupuolisuudesta. Ulla Pyyvaaran ja Arto TimosenNaamat on pysäyttävä valokuva- ja haastattelukirja asunnottomuudesta.