Julkaistu

Innon kirjasyksy on poikkeuksellisen hieno yhdistelmä kaunoa ja kovia tietokirjoja

Into Kustannus julkaisee syksyllä terävän yhteiskunnallisen kirjallisuuden ohella runsain mitoin kaunokirjoja ja elämäkertoja. Elokuussa kymmenen vuotta täyttävä Into on kasvanut keskisuureksi yleiskustantamoksi.

Korealaista kaunoa ja uutta Arne Dahlia

Kaunokirjallisuuden hienoin helmi on eteläkorealaisen Kyung-sook Shin Jään luoksesi, ”Korean Norwegian Wood”, taustalla 1980-luvun vallankumousta elävä Soul. Arne Dahl on yksi arvostetuimmista dekkarikirjailijoista Pohjoismaissa ja tuttu myös tv-sarjoista. Rajamaat aloittaa uuden, hyytävän sarjan.

Finlandia-ehdokkaanakin ollut Laura Gustafsson käyttää omaa elämäänsä vereslihaisen naiseuden ytimeen matkaavan romaanin Pohja lähtökohtana. Suomenruotsalaisen ja venäläisen kirjailijan Zinaida Lindénin Rakkaus kolmeen appelsiiniin tarkastelee ihmisiä poissa kotoaan.

Tamperelainen Saara Henriksson yhdistää romaanissaan Syyskuun jumalat Unkarin historian ja maagisen realismin. Juhana Petterssonin Tuhannen viillon kuolemassa ilmastonmuutos ja luokkasota vaikuttavat ihmisiin, äveriäisiinkin.

Elämäkertoja Gösta Sundqvistista Elvi Sinervoon gosta-kansi

Elämäkertojen aatelia on Timo Kalevi Forssin teos Leevi & the Leavingsin nokkamiehestä Gösta Sundqvistista. Lavoille palaava Dingo saa kunnianosoituksen Neumannin muistelmakirjalla.

Jaana Torninoja-Latola Yhä katselen pilviä on elämäkerta kirjailija Elvi Sinervosta, Eero Marttisen Hiljaisen hymyn mies suosikkikirjailija Veikko Huovisesta.

Ilkka Taipale kertoo kirjassa Mielisairaalassa kokemuksistaan lääkärinä ja työstään mielisairaiden aseman parantamiseksi.

Tietokirjoja ilmastonmuutoksesta keksintöihin

Hanna Nikkasen ja työryhmän Hyvän sään aikana miettii, miten Suomen käy kun ilmasto lämpenee. Kirjan aiheesta on tulossa myös livejournalismiesityksiä! Ilmestyskirja on pappi Kai Sadinmaan uskonpuhdistus reformaation 500-vuotisjuhlan hengessä. Elisa Aaltola ja Sami Keto kartoittavat Empatia-kirjassaan empatian syntyjä ja sen muotoja. Ilkka Taipaleen toimittama Sata innovaatiota Suomesta esittelee Suomen poliittisia, sosiaalisia ja arkipäivän keksintöjä.

Heini Sarasteen ja Väinö Heinosen Voihan vammainen on lasten kuvasanakirja vammaisuudesta. Anniina Ljokkoin Vegaanimuksut on ensimmäinen suomalainen tietokirja, joka opastaa lapsiperheiden vegaaniseen arkeen.

Yhteiskunnallisen kirjallisuuden kruunu on Luke Harding Vaiennettu, tosielämän trilleri agentti Litvinenkon murhan valmisteluista ja murhan syistä ja vaikutuksista. Vetävästi kirjoitettu Tuija Wetterstrandin Punaisten panssarijuna 1918 seuraa sisällissodan tapahtumia panssarijunan miesten silmin. Kalle Kniivilän Tanjan katu – Elämää Pietarissa 1917–2017 seuraa pietarilaisten elämää vallankumouksesta kuluneiden sadan vuoden aikana ja keskittyy mullistuksiin arkielämän näkökulmasta.

Professori Teivo Teivainen pohtii vapauden ulottuvuuksia ja nationalismin varjopuolia kirjassaan Maailmanpoliittinen kansalliskävely. Timo Hakkaraisen toimittama Vakaus vaakalaudalla on ajankohtaista Nato-kritiikkiä. Eeva Luhtakallion ja Maria Mustrannan Demokratia suomalaisessa lähiössä tutkii osallistumattomuutta lähiöissä ja tarjoaa demokratian korjaussarjan.

Jenni Holman, Veera Järvenpään, Apila Pepita Miettisen ja Kaisu Tervosen Näkymätön sukupuoli on ensimmäinen suomalainen tietokirja muunsukupuolisuudesta. Ulla Pyyvaaran ja Arto Timosen Naamat on pysäyttävä valokuva- ja haastattelukirja asunnottomuudesta.

LISÄTIEDOT

Selailtava Issuu-katalogi:
https://issuu.com/intokustannus/docs/innonkatalogisyksy2017
Ladattava PDF:
https://intokustannus.fi/tiedostot/innon-syksy-2017.pdf

Arvostelukappalepyynnöt: arvostelukappaleet@intokustannus.fi

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
25.5. alkaen: viestintäpäällikkö Nora Varjama, nora.varjama@intokustannus.fi, puh. 050 5476868
Sitä ennen: kustantaja Mika Rönkkö, mika.ronkko@intokustannus.fi