Julkaistu

Vakaus vaakalaudalla -kirjan toimittaja Timo Hakkarainen sai journalistipalkinnon

Vakaus vaakalaudalla -kirjan toimittanut Timo Hakkarainen on saanut Yleisen Lehtimiesliiton (YLL) journalistipalkinnon.

Iltalehden politiikan toimittajana työskennellyt Hakkarainen on journalistipalkinnon perustelujen mukaan ollut iltapäivälehtien kaupallisessa paineessa huomattavan tasapuolinen ja faktahakuinen toimittaja. ”Heti ensi työkseen eläkeläisenä hän toimitti paljon kiitosta saaneen mutta julkisuudessa vaietun Nato-kriittisen kirjan ”Vakaus vaakalaudalla – ajatuksia turvallisuuspolitiikkamme suunnasta”. Siihen on koottu 18 suomalaisen yhteiskunnan vaikuttajan mielipiteitä Nato-jäsenyydestä, ja kirjoittajat edustivat suomalaisia vaikuttajia koko poliittisen kentän leveydeltä. Sellaisen kirjan kokoaminen kuvaa Timon journalistista uraa ja on kunniaksi koko ammattikunnalle”, palkintoperusteluissa kuvaillaan.

Palkinnon vastaanottanut Hakkarainen naureskeli saaneensa maistaa niin sanotun valtamedian toimittajana omaa lääkettään, kun media on vaiennut kirjasta lähes kokonaan.

Hakkaraisen toimittama kirja on laaja-alainen ja kriittinen selvitys Suomen turvallisuuspolitiikasta ja Suomen yhteensovittamisesta Naton rakenteisiin ja siihen liittyen Suomen historiallisista ja geopoliittisista suhteista varsinkin Yhdysvaltoihin, Venäjään ja Ruotsiin.

Teoksen kirjoittajajoukko ja kenraalihaastattelut edustavat syvällistä alan asiantuntemusta, jonka on hankittu monenlaisissa yhteiskunnallisissa tehtävissä ministerinä, kansanedustajana, suurlähettiläänä, professorina, virkamiehenä tai journalistina. Kirjoittajia ovat Arja Alho, Tytti Erästö, Larserik Häggman, Maarit Feldt-Ranta, Matti Klinge, Markku Kivinen, Keijo Korhonen, Seppo Kääriäinen, Jaakko Laakso, Pentti Sainio, Esko Seppänen, Heikki Talvitie, Erkki Tuomioja, Jarmo Virtavirta ja Pekka Visuri. Kirjan avaa kahden kenraalin Gustav Hägglundin ja Markku Nikkilän suorasanaiset haastattelut.

Saatavilla Innon verkkokaupasta:
intokustannus.fi/kirja/vakaus-vaakalaudalla/