Julkaistu

Suomi hankkii uusia ohjuksia. Missä niitä aiotaan käyttää?

Suomalaiset harjoittelevat sotaa amerikkalaisten kanssa Itämerellä. Suomi auttaa ja rahoittaa Yhdysvaltain sotatoimia Lähi-idässä. Ilmavoimat hankkii Hornet-hävittäjiin pitkän kantaman risteilyohjuksia, jotka on tarkoitettu hyökkäykseen. Missä niitä aiotaan käyttää, kysyy tietokirjailija Pentti Sainio uudessa kirjassaan Minne Suomi pommittaa?

Konkaritoimittaja Pentti Sainion uutuuskirja julkaistaan maanantaina 8.10. kello 16 Kaisa-talon Kirja & Kahvissa (Vuorikatu 7, Helsinki), vapaa pääsy, tervetuloa! Pentti Sainion kanssa julkistamiskeskustelussa everstiluutnantti (evp) Tuomo Hirvonen.

Minne Suomi pommittaa? kertoo päättäjien vaikuttimista, aseteollisuuden vehkeilystä, miljardikaupoista ja suurvaltojen suunnitelmista. Se tarkastelee lähihistorian ratkaisuhetkiä, joissa päätöksiä on tehty salassa eduskunnalta ja arvioi tulevaisuuden uhkia. Se kertoo myös miksi ja miten Suomi rikkoo lakejaan Naton kumppanina.

Toimittaja Pentti Sainio on työskennellyt muun muassa Helsingin Sanomissa, Turun Sanomissa ja Apulehdessä. Sotilasmestarin poika Sainio on ”kasarmin kasvatti” ja reservin yliluutnantti. Sainio on julkaissut kymmenen kirjaa, kuten Armeijan hukatut miljardit, Maanpuolustusta vai suurvaltapolitiikkaa sekä urheiluviihteen kulissien takaista peliä ruotiva Kummolan kääntöpiiri.

Tilaa Innon verkkokaupasta:
Minne Suomi pommittaa?
ISBN: 978-952-264-945-4, 208 sivua