Julkaistu

Anna Kontulan kirja Eduskunta kertoo Suomen julkisimmasta ja salaisimmasta työpaikasta – julkistus 10.10.

Eduskunta on pienoismaailma, jossa ammattipoliitikot taistelevat vallasta, punovat juonia, etsivät ratkaisuja ja vetävät linjaa. Samalla he kuitenkin ovat myös ihmisiä,  jotka riemastuvat, pettävät ja kokevat riittämättömyyttä kuin kuka tahansa meistä.
Into julkaisee 10.10.  Anna Kontulan kirjan Eduskunta – Ystäviä ja vihamiehiä, joka kertoo Suomen julkisimmasta ja salaisimmasta työpaikasta. Se kertoo vihamiesten ystävyydestä, hallitusta kaaoksesta ja yksinäisyydestä väentungoksessa.

Eduskunta – Ystäviä ja vihamiehiä julkistetaan eduskunnan Kansalaisinfossa (Arkadiankatu 3, Helsinki) keskiviikkona 10.10. klo 10.  Tilaisuudessa Anna Kontula johdattelee uuteen kirjaansa ja sen tekemiseen, ja pitkän linjan poliitikko Liisa Hyssälä ja politiikan tutkija Anne Holli kommentoivat. Tilaisuuteen on avaa pääsy.

Eduskunta – Ystäviä ja vihamiehiä

Sosiologi ja kansanedustaja Anna Kontula tutkii havainnoiden ja edustajakollegojaan haastatellen, miten hänen työympäristössään hallitaan jatkuvaa konfliktia. Tarve sen hallitsemiseen selittää monia sellaisia eduskunnan sisäisiä käytäntöjä, joita on muuten mahdotonta ymmärtää.

Demokratia perustuu erilaisten näkökulmien koettelulle toisiaan vastaan. Siksi politiikan ytimessä on ristiriita. Ihmiset kuitenkin voivat huonosti konfliktissa. Miten tämä pitäisi ratkaista? Miten se on eduskunnassa ratkaistu, vai onko?

Anna Kontula on toisen kauden kansanedustaja ja sosiologi.  Tutkimustyön ohella Kontula on osallistunut politiikkaan, seksityöntekijöiden ihmisoikeusliikkeeseen, ay- ja kansalaisjärjestötoimintaan ja erilaiseen yhteiskunnalliseen ohjelmatyöhön. Hän on aktiivinen mielipidevaikuttaja, joka tunnetaan erityisesti työelämän muutokseen, siirtolaisuuteen, seksiin ja feminismiin liittyvistä puheenvuoroistaan.

Anna Kontula:
Eduskunta – Ystäviä ja vihamiehiä
Julkaistaan 10.10.
ISBN: 978-952-264-953-9, 192 sivua
Kansikuva pikkukuvaa klikkaamalla

Kontulan esittely ja ladattava kirjailijakuva

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt: Viestintäpäällikkö Nora Varjama, nora.varjama@intokustannus.fi, puh. 050 547 6868