Julkaistu

Vaatimaton supertähti Arne Dahl paljastaa suosionsa salaisuuden

Supertaitava juonenkuljettaja. Älykäs ja viihdyttävä.  Tällaisilla määreillä kuvaavat monet kollegat sosiaalisessa mediassa Arne Dahlia, yhtä pohjoismaisen dekkarimaailman suurinta tähteä. Dahl on myynyt lähes viisi miljoonaa kirjaa, ja hänellä on jopa oman nimen mukaan nimetty tv-sarja.

Arne Dahl hymyilee Sydänmaa kädessään Helsingin kirjamessuilla.

Edessäni Helsingin messukeskuksen kahvilassa on mies, joka on silminnähden väsynyt, mutta hän jaksaa silti hymyillä niin että hymy ulottuu silmiin.
– Kerron sinulle menestykseni salaisuuden, Arne sanoo.
– En sano ei, sanon kyllä.

Kun kohtuullisen hyvin menestynyt proosakirjailija
Jan Arnald aloitti uuden dekkarisarjan, kiitetyn A-sarjan , hän päätti muuttua Arne Dahliksi. Kustantaja taivutteli hänet menemään Göteborgin kirjamessuille markkinoimaan sarjaa, joten maskeeraaja meikkasi hänet näyttämään vanhalta juopolta. Hän kuitenkin paljastui, kun tilaisuudessa otettu kuva julkaistiin pari vuotta myöhemmin uudelleen, ja lukija tunnisti hänet.

Koodilla SYDÄNMAA saat tämän huikean dekkarin hintaan 18,90 € (norm. 29,00 €). Verkkokauppaan pääset TÄSTÄ.

Uusi kirjasarja on edellistäkin paljon suositumpi. Ensimmäinen osa Rajamaat keikkuu Suomessakin yhä pokkarilistojen kärjessä, ja niin myös kakkososa Sydänmaa. Sarja esittelee uuden taisteluparin Sam Bergerin ja Molly Blomin, joiden välinen dynamiikka on poikkeuksellisen hienovaraista.

Arne Dahlin uusin kirja on nimeltään Sydänmaa (Inland).

Mille sinä sitten sanot kyllä, Arne?
– Sanon kyllä vain juonen kuljetukselle ja tunnelmalle. Ne ovat kaikkein tärkeintä. Kyllästyin dekkarinlukijana lukemaan kliseisiä dekkareita ja päätin itse alkaa kirjoittaa dekkareita, joita itse lukisin. Olen karsinut kaiken niin sanotun turhan pois. En kuvaile, millaiset vaatteet henkilöllä on, jos se ei palvele juonta.
– Toiseksikin: sanon aina kyllä, kun tulee kutsu vierailla jossain maassa. Esimerkiksi Saksassa olen ollut tänä vuonna jo kuusi kertaa. Tämä on toinen osa työtäni, kirjoittaminen on vasta puoli työtä. Rakastan aidosti kirjoistani puhumista.

Koodilla SYDÄNMAA saat tämän huikean dekkarin hintaan 18,90 € (norm. 29,00 €). Verkkokauppaan pääset TÄSTÄ.

[intense_code type=”css” raw_content=”JTNDc3R5bGUlM0UlMjBmaWd1cmUlMjAlN0J3aWR0aCUzQTEwMCUyNSUyMCUyMWltcG9ydGFudCUzQiU3RCUyMCUzQyUyRnN0eWxlJTNF”] [/intense_code] [intense_code type=”css” raw_content=”JTNDc3R5bGUlM0UlMjAuYWxpZ25jZW50ZXIlMjAlN0JmbG9hdCUzQW5vbmUlMjAlMjFpbXBvcnRhbnQlN0QlMjAlM0MlMkZzdHlsZSUzRQ==”] [/intense_code]