Julkaistu

Nykänen , Anna-Stina

Anna-Stina Nykänen (s.1961) on yksi Suomen tunnetuimpia ja rakastetuimpia toimittajia. Hän on työskennellyt Helsingin Sanomissa yli 30 vuotta, jopa urheilutoimittajana, mutta parhaiten hänet tunnetaan Hyvä terveys -lehden ja Helsingin Sanomien kolumnistina, humoristina ja syvällisten, kansakunnan mielialoja luotaavien esseiden kirjoittajana. Hänen tekstinsä ovat teräviä ja hauskoja, niissä on aina jotain yllättävää, ne antavat uusia oivalluksia. Nykäsen kirpeät ja raikkaat kirjoitukset voivat käsitellä yhtä lailla pieniä arkisia asioita tai suurta maailmanjärjestystä. Nykänen tekee yhteisiä journalistisia hankkeita tutkijoiden kanssa muun muassa yksinäisyydestä, ulkonäköpaineista, köyhyydestä ja seksistä. Hän on myös loistanut lavaesiintyjänä Helsingin Sanomien Musta Laatikko -esityksissä. Nykänen on pitkän uransa aikana palkittu mm. naistutkimusta, köyhyyttä ja kirkkoa käsittelevistä jutuistaan.