Julkaistu

Kolme pienoiselämäkertaa sisältävä Tulisielut kertoo Meinhofin, Baaderin ja Fischerin tarinat Saksan poliittisen kuohunnan keskeltä

Tulisielut-kirjan kolmikolle yhteistä oli halu muuttaa maailmaa ja kokemus hullusta vuodesta 1968.

1968 oli politiikan hullu vuosi. Nuoret vaativat muutosta.

Menestynyt toimittaja Ulrike Meinhof liittoutui provokaattori Andreas Baaderin kanssa, ja he perustivat Saksan pahamaineisen Punaisen armeijakunnan RAF:n vuonna 1970. He tekivät tarkkaan kohdennettuja tappavia terrori-iskuja mutta kokivat toimivansa maansa puolesta. Baader ja Meinhof jäivät kiinni ja päätyivät lopulta riistämään itseltään henkensä vankilassa.

Aktivisti Joschka Fischer valitsi toisen tien, toimi laillisin keinoin ja siirtyikin kaduilta kabinetteihin. Hänestä tuli lopulta vuonna 1998 Vihreä johtohahmo ja maailmaankuulu ulkoministeri. Samalla vuoden 1968 sukupolvi nousi vallankäytön ylimmälle tasolle.

Juuri ilmestyvä, kolme pienoselämäkertaa sisältävä Tulisielut kertoo Meinhofin, Baaderin ja Fischerin tarinat Saksan poliittisen kuohunnan keskiöstä. Kirjan kolmikolle yhteistä oli sekä halu muuttaa maailmaa että kokemus hullusta vuodesta 1968, jolloin yhtäkkiä kaikki tuntui olevan mahdollista.

FT Katriina Lehto-Bleckert on jo pitkään perehtynyt saksalaiseen kulttuuriin ja Saksan liittotasavallan lähihistoriaan, erityisesti 1960-luvun opiskelijaliikkeeseen. Hänen vuonna 2010 Tampereen yliopistossa hyväksytty historian alan väitöskirjansa käsitteli Ulrike Meinhofia. Lehto-Bleckert asuu nykyään Berliinissä.

Myös juuri ilmestyneessä Antti Vihisen Punaisessa prinsessassa ollaan RAF:n jäljillä. Uuden dekkarisarjan avaus on saanut kiinnostuneen vastaanoton.