Julkaistu

Uutuuskirja kertoo, mitä tavallinen kuntapäättäjä voi tehdä ilmaston ja ympäristön hyväksi

Ympäristökäsikirja kuntapäättäjille – ja kaikille muille auttaa luotsaamaan Suomen kuntia kohti kestävää tulevaisuutta.

Kiihtyvä ilmastonmuutos on aikamme suurin uhka, ja kunnat ovat ratkaisevassa asemassa sen hillinnässä. Ympäristökäsikirja kuntapäättäjille – ja kaikille muille auttaa luotsaamaan Suomen kuntia kohti kestävää tulevaisuutta. Kirjassa asiantuntijat ehdottavat konkreettisia toimia, joita jokainen kuntapäättäjä ja tavallinen kansalainen voi toteuttaa ja edistää omassa kunnassaan.

Kuntavaikuttajat voivat vastata ympäristökriisiin vaikkapa satsaamalla asuntokannan energiatehokkuuteen ja sähköajoneuvoihin, kutistamalla kunnan keittiöiden hiilijalanjäljen, allekirjoittamalla kunta-alan energiatehokkuussopimuksen tai suojelemalla vanhoja metsiä ja metsättämällä joutomaita. Investoinnit energiatehokkuuteen ovat myös taloudellisesti kannattavia. Toimiva julkinen ja kevyt liikenne, helposti saatavat remonttiluvat, tuki etätyöskentelylle, vahva ympäristökasvatus ja viestintä puolestaan auttavat kuntalaisia vähentämään omaa hiilijalanjälkeään.

Tiiviisen pakettiin puettu kirja on tarkoitettu kaikille, jotka haluavat edistää kestävyyttä kunnassaan.

Kirjanjulkistamistilaisuutta vietetään ZoomissaFacebookissa maanantaina 1.3. klo 14. Kirjan toimittajan, Kalevi Sorsa-säätiön Samuli Sinisalon kanssa keskustelemaan saapuvat Paavo Järvensivu BIOS-tutkimusyksiköstä, Annu Perälä Vaasan yliopistosta, Jari Lyytimäki Sykestä ja Raision kaupunginjohtaja Eero Vainio. Tervetuloa!