Julkaistu

Perämäki, Anna-Leena

Historiantutkija Anna-Leena Perämäki (s. 1982) on tutkinut nuorten naisten selviytymiskeinoja juutalaisvainoista 1940-luvun Ranskassa ja Alankomaissa. Teos perustuu Perämäen vuonna 2020 aiheesta valmistuneeseen kulttuurihistorian väitöskirjaan.

Perämäki kiinnostui historiasta jo lapsena löydettyään vanhempiensa kirjahyllystä Anne Frankin perhettä auttaneen Miep Giesin muistelmat. Menneisyydessä häntä kiehtovat kiinnostavat ihmiskohtalot sekä päiväkirja- ja kirjeaineistot, joiden avulla voi päästä henkilökohtaisten kokemusten ja tunteiden jäljille.

Perämäki rakastaa kirjoittamista. Hänen kynästään on lähtenyt paitsi tieteellistä tekstiä myös lehtijuttuja ja viestintää. Vapaa-ajallaan Perämäki lukee, juoksee, opettelee Duolingossa italiaa ja nauttii laadukkaista elokuvista ja TV-sarjoista. Hän myös haaveilee vanhan viulunsoittoharrastuksensa elvyttämisestä.

Error: View 49e934c16e may not exist