Julkaistu

Innon kirjailijat Turun Kirjamessuilla 29.9.–1.10.2023

Into Kustannuksen kirjailijat Kuparikettu, Ville-Juhani Sutinen, Riina Tanskanen ja Samu Kuoppa, Elisa Aaltola, Lola Lorenzo ja Baba Lybeck, Risto Isomäki, Jonimatti Joutsijärvi, Shen Yang, sekä Inka Valima ja Taika Mannila esiintyvät Turun Kirjamessuilla. Tule moikkaamaan heitä!

PERJANTAI 29.9.2023

klo 11.00–11.22 Kuisti-lava

Tuntemattomia voimia. Kuparikettu: Nykynoidan käsikirja (Into) & Juri Nummelin: Kuolleen silmät ja muita kauhukertomuksia (WSOY). Nuoren Mika Waltarin kiihkeitä kauhukertomuksia Juri Nummelinin toimittamina ja tämän päivän noituuden saloja Kupariketun kertomana. Haastattelijana Juha Roiha.

klo 16.00–16.22 Agricola-lava

Sopeutuminen hitaaseen katastrofiin. Ville-Juhani Sutinen: Hajonneen maailman käyttöohje (Into). Tieto-Finlandian 2022 voittaja etsii tuoretta näkökulmaa ekologiseen romahdukseen. Haastattelijana Ville Hytönen.

Ville-Juhani Sutinen myös Turun seudun äidinkielenopettajien osastolla (A/8) oppilaiden haastattelussa lauantaina klo 12.40.

LAUANTAI 30.9.2023

klo 10.10–10.52 Agricola-lava

Mistä energiaa ekologisen ja sosiaalisen tuhon näyttämölle? Kirjailijat vastaavat. Miten valtaa käytetään? Kapitalismin illuusioon, normaaliuden repaleisuuteen ja muihin aikamme kysymyksiin perehtyvät Riina Tanskanen ja Samu Kuoppa (Kapitalismin suuri illuusio), Pontus Purokuru (Haavamaa) ja Ville Luoma-aho (Cancel). Ville-Juhani Sutinen moderoi keskustelua.

klo 12.35–13.00 Jukola-lava

Elokapina ja eläinten kapina. Elisa Aaltola: Puhe eläinten puolesta (Into). Kirjailija, tutkija ja filosofi Elisa Aaltola pureutuu teoksessaan siihen, miten eläimistä puhutaan. Keskustelukumppanina Birgitta Wahlberg.

Elisa Aaltola myös Turun seudun äidinkielenopettajien osastolla (A/8) oppilaiden haastattelussa klo 15.40.

klo 13.30–13.52 Puisto-lava

Transnainen kulttuurien puristuksessa. Lola Lorenzo & Baba Lybeck: Lola (Into). Elämäkerta historian ensimmäisestä julkisesti transnaisena esiintyneestä somalialaisesta Lola Lorenzosta. Väkevä teos siitä, miltä tuntuu, kun ei hyväksytä. Haastattelijana Kelet Ali.

klo 15.30–16.00 Jukola-lava

Aktivismin ytimestä. Risto Isomäki: Maailmanparantajan muistelmat (Into). Risto Isomäki vie lukijan aitiopaikalle seuraamaan kansalaisyhteiskunnan kultakautta, jonka aikana suomalaisten käynnistämät operaatiot alkoivat muuttaa maailmaa. Haastattelijana Riina Tanskanen.

Risto Isomäki myös Turun seudun äidinkielenopettajien osastolla (A/8) oppilaiden haastattelussa klo 14.15.

SUNNUNTAI 1.10.2023

klo 10.10–10.55 Jukola-lava

Runouslehti Janon viimeinen lehti kääntyy. Esittelyssä Mirkka Rekolan (Jonimatti Joutsijärvi) ja Gunnar Björlingin (Fredrik Herzberg, kääntäneet Hannimari Heino ja Juhani Ihanus) elämäkerrat. Pirkko Soininen on kirjoittanut Maila Pylkkösen elämästä. Julkistetaan runouslehti Janon viimeinen numero. Runoilija Markku Kaskela vetää tilaisuuden.

klo 12.30–12.52 Puisto-lava

Yhden lapsen politiikan haavat. Shen Yang: Enemmän kuin yksi lapsi (Into). 1980-luvulla syntynyt Shen Yang kertoo muistelmateoksessa kokemuksistaan ylimääräisenä – ja siten perheelleen vaarallisena – lapsena. Teos antaa äänen Kiinan miljoonille laittomille lapsille ja paljastaa yhden lapsen politiikan yhteiskuntaan jättämät syvät arvet. Haastattelijana Rauno Sainio.

klo 13.00–13.22 Jukola-lava

Barbiehuuman lähteillä: tähti-imagot, vau-efektit ja elokuvat. Mihin perustuu hot girl -kokemuksen kaipuu? Miten naiset hyödyntävät pin-up-kuvastoa tähti-imagon luomisessa? Pin-upin feminististä historiaa ja barbien kehopositiivisuutta. Keskustelijoina palkittu näyttelijä Sara Melleri, kirjailijat Inka Valima ja Taika Mannila (Bimbofikaatio, Into) ja Henna Karppinen-Kummunmäki (Minä ja Marilyn, Avain).

Inka Valima ja Taika Mannila myös Turun seudun äidinkielenopettajien osastolla (A/8) oppilaiden haastattelussa klo 12.00.