Full-size Image
Lataa alkuperäinen kuva ▼

Agentti Litvinenkon murha, miten se tehtiin?

Brittitoimittaja Luke Harding paljastaa kuinka kansainvälinen politiikka on tarua ihmeellisempää. Hardingin uusi tietokirja Vaiennettu – Agentti Litvinenkon murha ja Venäjän sota lännen kanssa on kymmenen vuoden selvitystyön tulos.

FSB-eversti Alexander Litvinenko myrkytettiin kuoliaaksi Lontoossa vuonna 2006. Litvinenkon oli määrä kuolla heti, mutta kuoleman pitkittyessä hän onnistui jäljittämään murhaajansa: heidän jälkeensä jättämä poloniumjälki johtaa vääjämättä tiedustelupalvelu FSB:n laboratorioon Venäjälle. Litvinenkon ja Hardingin mukaan kyseessä oli Venäjän hallinnon korkean tason junailema salamurha, josta epäillyt ehtivät paeta takaisin Venäjälle. Britannian viranomaiset ovat vaatineet heidän luovuttamista tuomittaviksi, mutta turhaan.

Kirjan uskomattomat käänteet myrkytyksen valmisteluista, peittelystä ja juonista syyllisten paljastamiseksi ovat totta vaikkakin tarua ihmeellisempiä, todellinen tosielämän trilleri. Litvinenkon murhan jälkeen alkoi geopoliittisen häirinnän vuosikymmenen. Ukrainan sota ja Krimin pakkoliitos ovat tuoneet uudenlaisen kylmän sodan Euroopan, Yhdysvaltojen ja Venäjän välille.

Luke Harding on The Guardianin arvostettu toimittaja ja maailmanlaajuisesti tunnettu tietokirjailija. Into Kustannus on julkaissut häneltä muun muassa Mafiavaltion, riipaisevan omakohtaisen raportti kokemuksista kirjeenvaihtajana Venäjällä, sekä kaksi muuta tietotrilleriä Wikileaksistä ja Edward Snowdenista: https://intokustannus.fi/harding-luke/

Luke Harding esiintyy Helsingin kirjamessuilla perjantaina 27.10. kello 17.30 Rosebudin ja kello 19 Akateemisen osaston lavalla sekä lauantaina 28.10. kello 13.30 Eino Leino -lavalla ja kello 14.30 Rosebudin osastolla. Katso Innon koko kirjamessuohjelma: https://intokustannus.fi/kirjamessut2017

Vaiennettu ilmestyy 24.10.

Luke Harding:
Vaiennettu – Agentti Litvinenkon murha ja Venäjän sota lännen kanssa
ISBN: 978-952-264-832-7, 350 sivua

Jaa tämä: