Anna Kontulan uutuuskirja Luokkalaki kertoo työväenluokan syrjinnästä

luokkalaki

Into julkaisee Anna Kontulan pamfletin Luokkalaki – Miten Suomen lait ja viranomaiset syrjivät työväenluokkaa. Pamfletti kuvaa, miten Suomen lait ja viranomaiskäytännöt ovat täynnä sosioekonomista syrjintää ja eriarvoisuutta.

Luokkalaki-pamfletin julkaisutilaisuus pidetään suorana nettistreamina Innon Facebook-sivuilla ti 18.10. klo. 15.00. Anna Kontulan kanssa suorassa lähetyksessä kirjasta keskustelee kokoomuksen kansanedustaja Elina Lepomäki. Yleisö voi kommentoida tilaisuutta lähetyksen aikana Facebookin välityksellä.

Pamfletti kertoo miten rajatarkastukset koskevat kaikkia, paitsi niitä, joilla on varaa ohituskaistaan. Eläkejärjestelmässä kaikki maksavat, mutta vain osa saa vanhuuseläkettä. Keskiluokalle tarkoitetuissa palveluissa johtoajatuksena on luottamus, työväenluokalle suunnatuissa taas kontrolli. Eliitin lapset miehittävät arvostetuimmat koulutuslinjat, eikä suinkaan sattumalta. Kansalaisten terveystiedot kuuluvat Suomessa yksityisyyden suojan piiriin, paitsi, jos olet pitkäaikaistyötön. Suomalaisen terveysjärjestelmän eriarvoisuus alkaa olla kansainvälisesti tunnettua. Kontula väittää, että samalla kun me tunnistamme muita syrjinnän muotoja yhä paremmin, luokkasyrjinnälle on virallinen Suomi lähes sokea. Hän arvelee myös tietävänsä, miksi.

Anna Kontula on tamperelainen kansanedustaja, sosiologi ja kirjailija, jonka aiempia teoksia ovat Tästä äiti varoitti, Näkymätön kylä, Mistä ei voi puhua ja Kirjeitä oikealle.

Anna Kontula: Luokkalaki − Miten Suomen lait ja viranomaiset syrjivät työväenluokkaa, ISBN: 978-952-264-691-0, Into-tieto, nid. 160 s.

arvostelukappaleet@intokustannus.fi

lisätiedot: timo.forss@intokustannus.fi, 040 533 2961

Jaa tämä: